Viktiga duon missar nästa Djurgårdsmatch

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra är det nya tre i årets allsvenska.

Åtminstone när det kommer till antalet gula kort som leder till avstängningar.

Något som innebär att både Erik Berg och Jesper Karlström missar bortaresan till Varberg på onsdag.

– Jag får försöka se det positiva att jag får lite vila inför Hammarby. Det är väl det enda positiva, säger Berg.

Både mittbacksstjärnan Erik Berg och lagkaptenen Jesper Karlström satt på totalt tre gula kort vardera inför lördagens match mot BK Häcken.

Och båda tog sitt fjärde i 3–1-segern.

Ett fjärde gult kort som, i och med de nya reglerna som tillkommit efter coronauppehållet, innebär automatisk avstängning i nästkommande match.

– Vi vill aldrig ha avstängningar. Samtidigt någonstans så... två ska vi kunna hantera. Det får man lov att hantera, säger tränare Thomas Lagerlöf om att både Berg och Karlström missar resan till Varberg.

– Nej, absolut inte. Jag hade gärna åkt ner till västkusten. Jag är ju från Falkenberg. Så jag hade gärna åkt dit och hängt där, säger en av de avstängda, Erik Berg, när han får frågan om det kanske, kanske fanns någon form av medvetenhet bakom kortet.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tuff match

Ett kort som var ett av flera som föll i en, framförallt i inledningen, väldigt fysiskt tuff och känsloladdad match.

– Det är fotboll. Det är kul när det smäller lite och roligt att spela fotboll då, tyckte Berg.

– Första halvlek blir det ju nästan bara frispark överallt. Det blir lite mycket stopp i spelet, säger Fredrik Ulvestad.

Tycker du det var fult spel eller snarare bara tufft spel?

– Nej, jag tycker inte det var något fult. Men jag ska inte uttala mig om det, då blir det bara trubbel, säger norrmannen och ler.

Fredrik Ulvestad var samtidigt en av tre Djurgårdare som fick syna domarens ostskiva under lördagen, vilket innebär att han nu ligger på tre gula kort.

”Kan inte vara för snäll”

Och med tanke på de nya avstängningsreglerna så...

Kommer du vara lite extra försiktig i nästa match nu?

– Man kan ju inte vara för försiktig. Men såklart man vill undvika gult i nästa. Man kan inte vara för snäll heller. Man måste ju kunna trycka till. Får ju det gula i dag och jag tycker inte det är gult alls… Men så är det. Jag får hålla mig undan i nästa match.

Avstängningsrisken som uppdagat sig på den viktige mittfältaren, och lagets bästa målskytt denna säsong med sina fem mål, var heller inte tränare Lagerlöf oroade sig nämnvärt över.

– Vi bryr oss inte som det så länge det bara är en spelare. Om det varit senare på säsongen och tre mittbackar som riskerar avstängning, då hade man kanske fått balansera det. Vi fokuserar på att vinna matcherna och avstängningarna kommer när de kommer, säger Dif-tränaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE