Tar storseger – efter drömmål

Abbe Khalili med klassmål för Hammarby

Publicerad 2020-07-27

Pressat läge.

Då ryckte Hammarby upp sig rejält och körde över Örebro – efter ett drömmål av Abbe Khalili.

– Jävligt skönt. Det bara släppte, säger han efteråt.

Följ ämnen

Topptippade Hammarby har inte fått spelet att stämma den här säsongen, men hemma mot Örebro kom en efterlängtad seger och en spelmässig uppryckning.

Gustav Ludwigson öppnade målskyttet (i den 32:a minuten). Överraskade nog blev han därefter utbytt redan i paus.

– Gustav sa till mig i veckan att han var helt slut i kroppen. I halvtid låg han på en bår där inne och sa: ”Jag kommer inte kunna gå ut och spela”, berättar tränaren Stefan Billborn efteråt.

– Ja, det var någon kombination av blodsockerfall och att jag var helt slut, så jag lade mig på bristsen där inne. Men vi hade haft en dialog om det innan, säger Ludwigson själv.

Hammarbys Abdul Khalili jublar tillsammans med Vladimir Rodic efter 3-0-målet.

Drömfrispark

Direkt i inledningen av andra halvlek ökade Mads Fenger på till 2–0, och i den 73:e bombade Abdul Khalili in en drömfrispark från 30 meter.

– Jag fick en bra träff och den gick i mål, det var det viktigaste. Jag kände mig het redan innan frisparken så det var bara att kliva fram, träffa rätt och få den mot mål, säger Khalili efteråt.

Det var hans första mål i Bajen-tröjan.

– Jävligt skönt. Det bara släppte. Men det skönaste var att vi fick tre poäng och att jag känner att jag gör en bra match, säger Khalili.

”Gav oss energi”

Segern gör att Hammarby klättrar till nionde plats i tabellen. Örebro skuggar på tionde plats.

– 2–0-målet kom psykologiskt bra för oss. Det gav oss bra energi hela vägen. Även om vi inte är så spetsiga tycker jag ändå att vi har bud på ett eller två mål till, speciellt i omställningarna. Jag är jättenöjd med tre mål framåt och en hållen nolla. Det var bra insatser på alla fötter, säger Stefan Billborn efteråt.

Abbe Khalili slog till från 30 meter