”Absolut inget jag vill spekulera i”

Isak i natt om målstimmet och nya situationen i laget

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Äntligen har det lossnat för Alexander Isak:

Fyra mål på tre matcher på en vecka.

– Jag har fått väldigt mycket speltid på sistone och tycker att jag har förvaltat det på ett bra sätt, säger han till Sportbladet i natt.

Brassen Willian José är på väg att lämna Real Sociedad för Tottenham.

Då har Alexander Isak fått chansen från start.

Resultatet har inte låtit vänta på sig:

Mål i tre matcher i rad på en vecka och tvåmålsskytt för första gången i Sociedad-tröjan i går i Copa del Rey mot Osasuna.

Det har gett laget tre raka segrar och en plats i kvartsfinalen i cupen.

Mest nöjd med nickmålet

Sportbladet pratade med Isak i natt efter att han rullat in 1–0 invid bortre stolpen och nickat in slutresultatet 3–1 på hörna.

Fyra mål på de tre senaste matcherna – hur känns det?

– Det är självklart jättekul. Jag har fått väldigt mycket speltid på sistone och tycker att jag har förvaltat det på ett bra sätt. Vi som lag har spelat väldigt bra och vunnit tre matcher på en vecka så det gäller för oss att fortsätta och för mig också.

Foto: TT
Isak och Ödegaard var gårdagens huvudpersoner för Sociedad.

Vilket av kvällens mål är du mest nöjd med?

– Huvudspelet är något jag kan förbättra en del så jag måste säga att andra målet är det jag är mest nöjd med. Det är inte ofta jag gör nickmål så det var kul.

”Bara ren instinkt”

Efter 1–0-målet låg Isak bara kvar lite kaxigt på gräset varifrån han placerat in bollen. Men det var ingen ny målgest som lanserades.

– Jag tänkte inte så mycket. Det var bara ren instinkt. Det var den positionen jag hamnade i när jag gjorde målet. Det blev bara att jag låg kvar.

Willian José på väg bort – vad betyder det för dig, skulle du säga?

– Vad som händer andra spelare är utom min kontroll. Så jag lägger inte så stort fokus på det. Det jag kan göra är att göra mitt bästa för att prestera på planen när jag får chansen. Och det har jag fått nu och det är jag väldigt nöjd med. Sen hur situationen blir för andra får vi se. Det är absolut inget jag vill spekulera i eller ge någon större kommentar om, säger Isak.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM