”De ville värva mig när jag fyllde 14 år”

Stjärnan om storklubbens försök

avAndreas Käck

Publicerad:

Kylian Mbappé, 21, fortsätter att ryktas till Real Madrid.

Nu berättar han att storklubben försökte värva honom – redan när han var 14.

”Jag fick en chock när Zinedine Zidane ringde”, berättar PSG-stjärnan i The Players Tribune.

Samtalet från Real Madrid-ikonen kom några dagar före Mbappés 14-årsdag. Zidane ringde upp supertalangens pappa och bjöd över dem till den spanska huvudstaden.

”På den tiden var Zidane sportchef och jag blev såklart överlycklig när han hörde av sig. Jag ville åka dit direkt!”, minns Mbappé.

”Blev stor press”

Zidane hade förhoppningar om att knyta till sig Mbappé till Real Madrids ungdomsakademi. Problemet var att Mbappé alltjämt var en liten grabb, utan någon som helst vetskap om hur den stora fotbollsvärlden fungerade.

”Det började komma scouter till mina matcher och förfrågningar från media. Som 13-årig grabb visste man inte hur man skulle hantera det. Det blev väldigt stor press och min familj gjorde allt för att skydda mig”, berättar Mbappé.

”Kändes som en dröm”

Inbjudan från Real Madrid var dock för häftig för att tacka nej till, så Mbappés pappa tog med sig sin son till Spanien. Väl på plats vid storklubbens högkvarter stod Mbappés idol Zinedine Zidane och väntade den nyss fyllda 14-åringen.

”Jag glömmer aldrig det ögonblicket. Zidane stod vid parkeringen, självklart hade han en lyxig bil. Vi hälsade på varandra och han erbjöd sig att skjutsa mig till träningsplanen. Han pekade mot passagerarsätet och sa åt mig att hoppa in i bilen. Då frös jag till is och frågade: ’Ska jag ta av mig skorna?’, haha. Jag vet inte varför jag sa så, men det var ju ’Zizous’ bil! Sedan körde han mig till träningsplanen och jag minns att jag tänkte för mig själv att: ’Jag är i Zizous’ bil. Jag, Kylian, från Bondy. Det här är inte på riktigt!”. Allting kändes som en dröm”, skriver Mbappé.

Att övergången till slut sprack berodde delvis på att Zidane kort senare blev assisterande tränare för Real Madrids A-lag och att Mbappés pappa då började tvivla på att hans son skulle bli lika väl omhändertagen i ungdomsakademin.

Foto: TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM