Arsenal bröt kryssviten med storseger mot Newcastle

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Efter en halvlek såg fyra raka oavgjorda Premier League-matcher ut att kunna bli fem.

Sedan klev Arsenals offensiva stjärnor fram – fyra gånger om.

Pierre-Emerick Aubameyang, Nicolas Pepe, Mesut Özil och Alexandre Lacazette ordnade tre viktiga Arsenalpoäng hemma mot Newcastle.

De fyra Arsenalmålskyttarna mot Newcastle nämndes redan i ingressen.

Men frågan är om det inte var den talangfulle vänsterspringaren Bukayo Saka, 18, som stod för matchens finaste prestation.

Hans assist till Nicolas Pepes 2–0-mål var en delikatess, när vänsterbacken lurade bort två Newcastlespelare med en läcker fint, innan han serverade Pepe i straffområdet.

Det vackra målet kom bara tre minuter efter att Pierre-Emerick Aubameyang nickspräckt nollan i målprotokollet i matchminut 54 – på ett inlägg från 2–0-skytten Pepe.

Sex poäng från Tottenham

Den korta målkavalkaden, plus ytterligare mål i slutminuterna från Mesut Özil och Alexandre Lacazette, räckte för att ordna en 4–0-seger för Arsenal – som därmed bryter en svit på fyra raka oavgjorda resultat i Premier League-fotbollen.

Segern tar upp Arsenal på en tiondeplats i tabellen, med sex poäng upp till lokalrivalen Tottenham på femteplatsen. En femteplats som kan ge Champions League-spel, i fall att Manchester Citys uteslutning från turneringen står sig det vill säga.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.