MLS, Major League Soccer

San Jose-backen: Zlatan förolämpade sina lagkamrater

Av: 

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

Florian Jungwirth, försvarare i San Jose Earthquakes, minns tillbaka på Zlatan Ibrahimovics tid i MLS.

Hur han minns första mötet 2018?

– Han sprang runt och förolämpade sina lagkamrater i 90 minuter, säger tysken enligt Goal.

Zlatan Ibrahimovic tillhörde LA Galaxy mellan mars 2018 och januari 2020 och gjorde hela 53 mål på 58 matcher i USA innan flytten gick till Milan.

Backen Florian Jungwirth har spelat i San Jose Earthquakes sedan 2017 och minns sitt första möte med svensken, 2018. Han upplevde att Ibrahimovic skrek på sina ”rädda” lagkamrater i 90 minuter.

”Det var så roligt”

– Han sprang runt och skrek på alla, det var bara så roligt. Alla var så rädda för honom och jag skrattade bara för att alla var som små barn, säger Jungwirth enligt goal.com.

Florian Jungwirth

Själv undvek Jungwirth att interagera med eller provocera Ibrahimovic, då han tror att det är precis vad han vill och lyfts av.

– Jag tror det är det värsta du kan göra som hans motståndare. Det är precis vad han vill och då kommer han att ta dig. Du måste alltid studera din motståndare. En del motståndare måste du provocera, men när du spelar matcher mot Zlatan – det finns inte en chans att du kan vinna, säger Jungwirth.

Framtiden osäker

Zlatan Ibrahimovic är just nu i Stockholm då Serie A-säsongen är på paus på grund av corona. 38-åringens kontrakt med Milan går ut efter säsongen och därefter är hans framtid osäker. I går sågs han träna med Hammarby, som han är delägare i.

– Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag, sa han till Svenska Dagbladet nyligen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatan tränar med Hammarby

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

MLS, Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic