Norlings kritik: ”Helt fel – vill inte att mina barn ska se det”

avPer Bohman

Rikard Norling skällde ut laget och kastade grejer i luften.

Allt sändes ut i tv.

Nu riktar tränaren skarp kritik mot att det finns tv-kameror i omklädningsrummet.

– Jag vill inte att mina barn ska se det där, säger han.

Det var inte bara en rejäl utskällning. Rikard Norling var så förbannad i pausen att han vildsint slängde saker runt omkring sig i omklädningsrummet. AIK vände också matchen (seger 2–1) i den andra halvleken efter Norling lyckats väcka spelarna och dessutom satsa på en mer offensiv taktik.

– Det var desperation bakom mina beslut. Vi behövde sparka igång spelarna. För de har det i sig.

”Vill inte att mina barn ska se det”

Efteråt var Norling förstås lättad över segern, men bedrövad över att hans utskällning under pausen sändes ut i C Mores sändning.

– I grund och botten är omklädningsrummet något halvprivat. Jag är inte så himla förtjust över att det går ut i direktsändning. Jag hade inte betett mig på samma sätt om jag visste om det, säger Norling och fortsätter:

– Det tillhör sånt där som jag inte vill att mina barn ska kunna se i framtiden. Som undrar vad pappa gör i det läget. Det är helt fel (att det sänds ut) tycker jag. Det begränsar mina möjligheter som tränare.

Norling: ”Var kommer gränsen gå?”

Malmö FF har tidigare varit starkt kritiska till att C More placerar ut kameror i omklädningsrummet. Norling delar den uppfattningen.

– Man får se vad det slutar. De kanske har tillgång till en spegelvägg hemma i sovrummet hos mig framöver? Jag har ingen aning var gränsen kommer att gå.

Foto: CMORE
Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM