OBOS Damallsvenskan i fotboll

”Han kanske inte tycker om min spelstil alls”

OS-hjälten om nobben från förbundskaptenen

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

Eskilstuna räddade en poäng mot Göteborg.

På mittfältet känner sig OS-hjälten Lisa Dahlkvist starkare än på länge.

Men hon är fortfarande nobbad av förbundskapten Gerhardsson.

– Han kanske inte tycker om min spelstil alls, säger mittfältaren.

Eskilstuna United har haft en tuff inledning på årets damallsvenska – både på papperet och på planen.

Först mötte man ständiga topplaget FC Rosengård i premiären på hemmaplan sedan väntade årets guldfavorit Kopparbergs/Göteborg på bortaplan.

I premiären höll man Rosengård stången i 90 minuter men så lyckades Malmölaget avgöra på stopptid med matchens enda mål.

Nöjda med en poäng

I Göteborg inför 832 åskådare på Valhalla IP på påskdagen var man stora stunder utspelade och i den 53:e minuten tog hemmalaget välförtjänt ledningen genom Taylor Leach i tom bur från nära håll på bortre stolpen.

Men efter 75 minuter kvitterade Eskilstuna överraskande på en hörna genom Loreta Kullashi efter lite flipperspel i Göteborgs målområde.

Därefter hade Eskilstuna en fin period och faktiskt bud på ett ledningsmål. Men Göteborg, som vann premiären mot nykomlingen Kungsbacka, tryckte på ordentligt i slutet av matchen och närmast var Emma Koivisto på ett distansskott men Emelie Lundberg kunde boxa bort avslutet.

Gästerna stod distansen ut och tog sin första poäng mot ett besviket Göteborg.

– Det var bra att vi fick med oss en poäng, säger mittfältaren Lisa Dahlkvist.

Dahlkvist känner sig stark

Hur känner du själv?

– Det känns bra. Mycket bättre än förra året. Jag känner mig stark i kroppen och tycker att det är roligt att spela. Det känns bra.

Men OS-hjälten från Rio har fortfarande inte hört ett ljud från förbundskapten Peter Gerhardsson sedan han tillträdde hösten 2017 och ringde Dahlkvist och meddelade att mittfältaren inte ingick i hans planer. Ett besked Dahlkvist tog mycket hårt, vilket hon berättade om i Sportbladet i fjol.

Då räknar du inte med VM, gissar jag?

– Nej, om man inte hört något från dem så borde man inte räkna med VM. Det är nog inte aktuellt, säger hon med ett lätt skratt.

”Har inte pratat med dem”

– Jag tycker fortfarande att det hade varit skitkul att spela i landslaget men samtidigt går jag inte och väntar på att någon ska ringa och säga att jag ska med på ett läger. Det får liksom vara som det är.

Tycker du att du ska vara med i diskussionerna?

– Ja, nån diskussion... tycker jag (lätt skratt). Med den rutin man har och den spelstilen jag har så tycker jag att någon gång borde de ha väl ha nämnt mitt namn internt och pratat några rader om det. Det hoppas jag i alla fall.

Hon fortsätter:

– Men jag har inte pratat med dem (landslagsledningen) och har ingen aning om hur de tänker och vad det är som inte stämmer för att jag skulle få en chans. Det kanske handlar om att han inte tycker om min spelstil alls. Då är det bara att köpa det, säger Dahlkvist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Vattenspridaren sinkade allsvenska matchen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Damlandslaget i fotboll

Lisa Dahlkvist

Kopparbergs/Göteborg FC

Eskilstuna United DFF