Allsvenskan i fotboll

Jonas Olsson ger upp aktiva karriären

Av: 

Michael Wagner

Jonas Olsson.
Jonas Olsson.

FOTBOLL

Den aktiva fotbollskarriären är över för Jonas Olsson, 36.

Försvararen meddelar sitt beslut på Instagram.

”Jag har haft världens bästa jobb”, skriver den tidigare landslagmannen.

Det hann bli 25 A-landskamper för Sverige men framför allt åtta säsonger i Premier League som ofta hyllad mittback i West Bromwich Albion för Olsson.

Men efter två avslutand säsonger i Djurgården och en sista vända i England, sex matcher för Wigan i Championship i våras, har Jonas Olsson beslutat sig för att lägga den aktiva karriären på hyllan.

På sitt Instagramkonto skriver han:

” Efter nära 20 år har jag fattat beslutet att dra mig tillbaka från professionell fotboll. Sporten har gett mig verkligen allt. Jag har haft världens bästa jobb som jag ser det och jag känner mig privilegierad att ha fått uppleva fotbollsdrömmen jag drömde om som liten kille i södra Sverige.”

I texten hyllar och tackar Jonas Olsson klubbarna han spelat i, från starten hemma med Landskrona Bois, fortsättningen i NEC Nijmegen och självklart åren med WBA:

”En stor del av mitt hjärta kommer alltid att klappa för England, the Black Country (West Midlands) och Hawthorns (WBA:s hemmaarena) – tack för allt”.

I sitt långa tack till alla berörda – föräldrar, dotter, med- och motspelare, domare – riktar han sig även till Djurgården:

”För att ni lät mig uppleva den otroliga atmosfären på Sofialäktaren, Slakthuskurvan och resten av Tele2 Arena”.

Vid sidan om fotboll har och jobbar fortfarande Jonas Olsson som expert för Viasat i TV.

Publisert:

LÄS VIDARE

Rankning: Allsvenskans bästa tränare på 2000-talet

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Premier League

Herrlandslaget i fotboll

Jonas Olsson