”Tre namn på Tottenhams lista över ersättare”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

LONDON. Tottenham har hållit krissamtal om Mauricio Pochettino samt identifierat en eventuell ersättare.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

”Det är snarare en fråga om när”. Ja, det slår väl inte ner som en bomb att Mauricio Pochettino kommer allt närmare en flytt från Tottenham. Spelet och framför allt resultaten har inte förbättrats märkbart och nu rapporterar flera tidningar att ett möte har hållits med klubbens ledning. Lördagens batalj med West Ham blir vital för argentinarens framtid. Inte minst eftersom Spurs inte har vunnit en bortamatch sedan januari (!).

Samtidigt pekas tre namn ut som favoriter att ersätta honom. Dels är det Bournemouths succétränare Eddie Howe och tyske Julian Nagelsmann. Nu nämns även den betydligt mer meriterade Carlo Ancelotti som en potentiell ny manager för klubben.

Var ska då Pochettino ta vägen? Manchester United seglar fortfarande upp som ett alternativ. I övrigt ryktas det som vanligt om Real Madrid men också Paris Saint Germain som inte sägs vara helt nöjda med Thomas Tuchel.

Pochettino.
Foto: Darko Vojinovic / TT NYHETSBYRÅN
Pochettino.

DAGENS STADSKAMP

Manchester City är, för första gången på ett årtionde, jämsides med Manchester United vad gäller den finansiella utvecklingen. United, som saknar Champions League-spel, meddelade under gårdagen att omsättningen kan sjunka till 560 miljoner pund, ett fall på nästan 70 miljoner pund.

Lokalrivalen City presenterade liknande siffror mycket tack vare en ny sponsordeal med Puma. ”Shejk Mansours Abu Dhabi United Group trodde aldrig att de skulle kunna lyckas matcha United även utanför planen”, skriver Daily Mail.

DAGENS SILLY

Willian spelar för ett nytt kontrakt med Chelsea. Det menar Goal som rapporterar att brassen vill stanna på Stamford Bridge trots tidigare rapporter om intresse från Barcelona. Yttern, som har gjort fler än 300 framträdande för Londonklubben, uppges ha Frank Lampard som en stor anledning till att han vill vara kvar.

DAGENS RYKTESBEMÖTANDE

För några veckor sedan rullade de första rapporterna in gällande att Lucas Torreira är olycklig i Arsenal. Nu bemöter mittfältarens agent Pablo Bentancur det påståendet för Calciomercato: ”Jag måste säga att förändringen av hans roll har skadat honom. Han är inte så bekväm i situationen och vi hoppas att det blir annorlunda snart. Men vi har inga problem med Arsenal, endast tacksamhet”.

Agenten tillägger att han aldrig har kontaktat klubben för att diskutera en eventuell flytt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.