”Det kändes lite skumt efteråt”

Publicerad 2020-06-15

UPPSALA. Oscar Pettersson hoppade in och gjorde sitt första allsvenska mål direkt i premiären. 

Efteråt hyllades han av lagkaptenen. 

– Jag tror att många kommer få se hur duktig han är i år, säger Jesper Karlström. 

Följ ämnen

Det var en knackig start på allsvenskan från Djurgården, men trots att Sirius förde spelet var det de regerande mästarna som hade ledningen i paus. 

Hemmalaget låg på för ett kvitteringsmål i den andra halvleken, men 20-årige Oscar Pettersson kom in och avgjorde matchen efter att ha styrt in 2-0. 

– Det var skönt att få trycka in den. Man stirrade över lite mot linjedomaren för att se om han skulle dra upp flaggan, men jag kände mig ganska lugn att jag var på rätt sida. Men såklart var det en lättnad. Efter kändes det lite skumt för det är helt tyst så man blir lite så här "var det mål?", säger Pettersson. 

”Kan bli viktig för oss”

Anfallaren har lyfts fram av tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf under försäsongen och efter matchen hyllades han även av lagkaptenen Jesper Karlström

– Jättekul för Oscar som kommer in och får göra mål direkt. Han förtjänar det och kommer bara göra det ännu bättre, han kan bli viktig för oss i år, säger han och fortsätter: 

– Vi i laget vet hur bra han är. Han har gjort det bra på träningar, men han måste fortsätta jobba hårt. Han är ung och har rätt inställning. Jag tror att många kommer få se hur duktig han är, men jag ska inte sätta någon press på honom. 

Pettersson själv är inställd på att fortsätta prestera resten av säsongen. 

– Jag är inte klar bara för att jag petar in en boll. Jag måste leverera hela tiden och göra det jag är bra på, säger han.