Andreas Granqvist

Granqvist om spanska avbräcket: ”Kan skapa lite oro”

Av: 

Petra Thorén

Johan Flinck

FOTBOLL

Spaniens nyckelspelare Sergio Ramos missar mötet med Sverige.

De svenska spelarna ska ta tillvara på det spanska avbräcket.

– Att deras bästa huvudspelare både defensivt och offensivt inte är med kommer säkert skapa lite oro i deras landslag och vi ska försöka utnyttja det, säger lagkapten Andreas Granqvist.

Sergio Ramos är given i ett lag som bytt skepnad från match till match. Under EM-kvalet har Lasse Jacobsson, som bevakar Spanien för Sverige, kartlagt hela 45 spelare.

Real Madrids stjärna har spelat flest landskamper under pågående säsong (sju) och blev mot Norge i helgen historisk då han gick om Iker Casillas med flest spelade matcher totalt i den spanska landslagströjan när han gjorde match 168.

Han toppar dessutom den interna skytteligan med fyra mål.

”Fantastisk spelare”

Mot Sverige saknar Spanien sin lagkapten och det välkomnas av de svenska spelarna.

– Sergio Ramos är en fantastisk fotbollsspelare, det känner man när man har mött honom flera gånger.  Han är duktig på det han gör, en ledare, en gestalt. Det är klart att positivt för oss, säger La Ligaproffset John Guidetti.

– Han har gjort flest landskamper för Spanien så det är klart att han är en otroligt viktig spelare för det spanska landslaget, påpekar lagkapten Andreas Granqvist.

Så ska Sverige utnyttja avbräcket

Sergio Ramos är en ledargestalt på planen. Men också en gedigen nyckel både på defensiva och offensiva fasta situationer.

– Han är otroligt stark i både de defensiva och offensiva fasta situationerna och vi vet att vi själva är otroligt starka där, det visade vi senast mot Malta, säger ”Granen”

– Det är klart vi ska dra nytta av det. Han är ett vapen som de inte har längre. Är de inte helt inkörda med varandra och vi bra kvalité så är det klart att vi har en möjlighet på fasta situationer, säger Pierre Bengtsson som slår hörnor med sin vänsterfot.

Ytterbacken och flera av de andra svenska spelarna påpekar dock att med bredd som finns i den spanska truppen innebär att Sergio Ramos kommer att ersättas med kvalité, även om samarbetet mellan de som får förtroende mot Spanien kommer att vara nytt.

– De har många bra spelare och byter flera spelare från match till match så de kommer nog att göra ett bra jobb ändå, säger Bengtsson.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Andreas Granqvist

LÄS VIDARE

SPELARBETYG: De var bäst i Sverige

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Andreas Granqvist

Herrlandslaget i fotboll

Sergio Ramos