Augustinssons första mål håller Werder kvar i Bundesliga

Landslagsbacken Ludwig Augustinsson, 26, har haft en jobbig säsong.

Detsamma har gällt för hans Werder Bremen.

På måndagskvällen gjorde vänsterbacken sitt första mål för säsongen och säkrade klubben Bundesligakontrakt – en plats värd över en halv miljard kronor.

En efterhängsen knäskada förstörde hela hösten för Ludwig Augustinsson som missade både spel i Bundesliga med Werder Bremen och landslagets lyckade EM-kval.

Blågults vänsterback drabbades av nya följdskador och muskelbristningar när knät läkt och var borta både kring jul och början av 2020 och även när Bundesliga återstartade efter coronauppehållet.

Samtidigt gick hans klubblag Werder Bremen kräftgång i Bundesliga och räddade med nöd och näppe en kvalplats för att hänga kvar i tyska högstaligan.

Två mål på stopptid

Första kvalmötet mot Heidenheim, trea i 2. Bundesliga, på Weserstadion i Bremen slutade 0–0.

På Voith Arena i Heideheim under måndagskvällen svarade Ludwig Augustinsson för sitt första mål för säsongen när han gjorde 2–1 i fjärde stopptidsminuten.

I en kontring serverades svensken helt öppet mål med en osjälvisk passning från lagkamraten Fin Bartels.

Heidenheim kvitterade sedan till 2–2 i ett dramatiskt slutskede men tack vare fler bortamål hänger Werder Bremen kvar i Bundesliga.

Den räddade Bundesligaplatsen uppges vara värd över en halv miljard, cirka 555 miljoner kronor, för Werder Bremen.

”Vi var borta”

Werder Bremens tränare Florian Kohfeldt sa efter dramat, enligt Bild:

– Jag är bara lycklig över att vi lyckades till slut efter en sådan här säsong. Vi var döda och utdömda så ofta. Vi var borta efter första kvalmatchen.

– Vi hade så många chanser, vi måste avgöra tidigare. Men nu bryr jag mig fan inte det minsta. En jävla skitsäsong, med lyckligt slut, säger Kohfeldt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.