Efter nya rasistiska påhoppen: ”Jag finner inga ord”

Tammy Abraham och Paul Pogba är två exempel.

Nu har Marcus Rashford blivit ett annat på spelare som utsatts för rasistiska påhopp på sociala medier.

Då säger Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer ifrån:

– Vi måste stoppa detta. Det måste sluta. Jag finner inga ord, säger norrmannen till VG.

I måndags så brände Manchester United-stjärnan Paul Pogba en straff, och fick därefter motta rasistiska påhopp på sociala medier. Något som fick både klubben och lagkamrater att öppet sluta upp kring Pogba och fördöma påhoppen.

”Manchester United är en familj. Om du attackerar en av oss så attackerar du alla”, twittrade Marcus Rashford efter incidenten i veckan.

Nu, mindre än en vecka senare, har just Rashford drabbats av exakt samma sak.

”Falska identiteter”

Efter straffmissen i 1–2-förlusten mot Crystal Palace så dök det upp flera osmakliga och rasistiska kommentarer på sociala medier.

Något som bland annat AP-journalisten Rob Harris uppmärksammade via Twitter.

Det var också något som fick Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer att reagera efter lördagens match.

– Det är ofattbart. Vi måste stoppa detta. Det måste sluta. Jag finner inga ord. Vi har alla dessa kampanjer, ”nej till rasism”; men folk gömmer sig fortfarande bakom falska identiteter, säger Solskjaer till VG.

– Det är galenskap att detta är ett ämne 2019.

”Fördömer detta”

Rashford och Pogba är bara två av flera fotbollsspelare verksamma i Storbritannien som nyligen drabbats av rasistiska påhopp på grund av deras hudfärg.

Bland annat så drabbades Chelseaanfallaren Tammy Abraham efter sin straffmiss i den europeiska supercupfinalen mot Liverpool.

Problemet har på senare tid varit så pass utbrett att Twitter gått ut med ett officiellt uttalande enligt VG.

”Vi är fullt på det klara över, och delar, bekymrandet över den rasistiska hetsen på nätet mot enskilda fotbollsspelare i Storbritannien de senaste dagarna. Vi fördömer detta oacceptabla uppträdande å det starkaste”, skriver Twitter bland annat i sitt uttalande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.