Hattrickhjälten: ”Jag saknar att spela för Norge”

avMakoto Asahara

Hattrickhjälte i Champions League-finalen – men inget VM för Norge i sommar.

Ada Hegerbergs landslagsnej kvarstår, även om hon medger att hon saknar att dra på sig landslagströjan.

– Jag saknar att spela för mitt land, men inte för mitt förbund, säger Lyonanfallaren till VG.

Ballon d’or-vinnaren Ada Hegerberg klev fram när det gällde som mest med ett äkta hattrick när Lyon detroniserade Barcelona med 4–1 för att säkra sin fjärde raka Champions League-titel.

Det norska landslaget säger dock 23-åringen från Molde fortsatt nej till.

På grund av en konflikt med det norska fotbollsförbundet så har Hegerberg, sedan augusti 2017, tackat nej till landslagsspel.

Och även om ett VM närmar sig med stormsteg så kvarstår hennes nej.

– Jag är fortsatt en stolt norsk. Jag älskar mitt land. Jag saknar att representera landet och det förklarar hela situationen, för jag har inte bett om att hamna i denna position. Men så är verkligheten, säger Hegerberg efter finalen till VG.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

”Haft många stora ögonblick, men...”

På följdfrågan huruvida hon känner att hon dras ner av förbundet svarar hon:

– Jag känner att kulturen dras ned. Vinnarkulturen, kulturen att sätta damfotbollen i en god position för att utvecklas. Det är massvis av jobb som fortsatt måste göras. Som jag har sagt: Jag har försökt att påverka så mycket jag kan de sista åren jag spelade för landslaget, men det verkar inte som det hjälpt. Det verkar inte som de vill lyssna.

Från piedestalen som världens bästa fotbollsspelare är det dock svårt att dra ned norskan för tillfället. Hattricket i finalen var en uppvisning i killerinstinkt i boxen.

– Jag har haft många stora ögonblick, men att göra ett hattrick i en Champions League-final tror jag är unikt för båda könen. Jag hade en god känsla redan i morse...finns inte mer att säga.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM