Allsvenskan i fotboll

AIK-piken: ”De vill ändå inte spela fotboll”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Alla sågar planen på Friends Arena.

Men Anders Christiansen menar att ”leråkern” gynnade AIK.

– AIK är ett lag som inte ens försöker spela fotboll, så planen betyder inte så mycket för AIK, säger MFF:aren.

– AIK vill inte ha bollen. De slår bara långt, fyller Markus Rosenberg i.

0–0 mellan AIK och Malmö FF på Friends Arena. Efteråt handlade allt om två ämnen: de många tveksamma domsluten och den usla gräsplanen på nationalarenan.

Alla var kritiska, men Johan Dahlin bjöd på det hårdaste citatet.

– En leråker. Om man ska vara dum mot leråkern. Det var katastrof. Jag fattar inte hur det är möjligt i juli. Svårt att förstå.

Christiansen: ”De vill inte spela”

Även AIK:arna var uppgivna över kvalitén på gräsmattan, men Anders Christiansen i bortalaget misstänker att det inte är riktigt sant.

– Det är bättre än konstgräs. Men så här: alla vill se bra fotboll. Men AIK är ett lag som inte ens försöker spela fotboll, så det betyder inte lika mycket för dem. Inte lika mycket som det betyder för oss, säger Christiansen och fortsätter:

– Titta på Messi. Han var inte nöjd med gräset under Copa América. Man måste ha ett bra gräs för att det ska bli bra fotbollsmatcher och för att det ska bli en bra underhållning för alla åskådare. Trist att de inte tar hand om det.

”AIK vill inte ha bollen”

Flera MFF:are var inne på att AIK inte bjöd upp till dans i matchen. Markus Rosenberg utvecklar resonemanget:

– Vi står bakom vår fotboll. Som vi vill spela. Man kan spela på olika sätt. Men AIK vill ju inte ha bollen. De slår bara långbollar direkt. Men ja: de är bra på det. De får bra lägen när Sebastian Larsson slår bollar i djupet till Elyounoussi. De är bra på det och när de får frisparkar. Om de inte får frisparkar så skapar de ingenting mot oss i dag. Men alla får spela den fotbollen de står för. Vi tycker att vår fotboll är bäst, men AIK tycker säkert samma om sin. Och de vann ju ändå allsvenskan förra året tack vare den.

Obasi håller inte med

Chinedu Obasi fnyser mest när han hör om bortalagets omdömen.

– Ja... MFF anföll. Men vad skapade de? Jag vill inte prata dåligt om det andra laget. Jag respekterar hur de spelar och formerar sig. Men det målet jag gjorde, som dömdes bort för offside, var ju via ett anfallsspel. Eller hur? Men jag förstår att lag kan bli frustrerade ibland och börja kommentera saker, men jag vill inte ge mig in i det. Jag håller mig utanför.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Kaos i toppmötet – domarna i fokus

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

AIK Fotboll