”Oerhört besviken på Djurgårdens supportrar”

Lech Poznans kapten reagerar efter segern i Europa Conference League

Jesper Karlström blev utbuad av sina gamla supportrar.

Det får Mikael Ishak att reagera starkt.

– Om jag ska vara ärlig så är jag oerhört besviken på Djurgårdens supportrar, säger han.

Förre guldhjälten Jesper Karlström lämnade Djurgården för två säsonger sedan. I returmötet av åttondelsfinalen var mittfältaren tillbaka på sin gamla hemmaarena.

– Det var speciellt, såklart. Det var en konstig känsla att gå till vänster i stället för till höger (till omklädningsrummen). Men det är fotboll, man är professionell och vill vinna. Det var lite nervöst innan, men när matchen började kändes det bra, säger han.

”Lite överraskad”

Karlström blev utbytt i den andra halvleken och buades då ut av sina tidigare supportrar.

– Det var lite konstigt att bli utbuad när man blev utbytt. Jag ville ändå visa min uppskattning och applådera fansen för jag har varit med om mycket här och fick inte tacka fansen när jag blev såld för det var pandemi. Det var speciellt, men det var skönt för mig att få applådera dem. Jag förstår att folk är arga i stunden och buar, men det var lite överraskande om jag ska vara ärlig, säger han.

Karlström betonar att han förstår de starka känslorna från de gamla supportrarna.

– Jag älskar Djurgården och vill att de ska vinna alla andra matcher utom mot oss. Jag har verkligen försökt ha respekt, men när matchen spelas gör jag allt för att vinna. Om det stör någon så får det vara så. Men jag tror många uppskattar mig här ändå, så det är okej.

”Blir besviken”

Lech Poznans svenska lagkapten är inte lika förstående. När Sportbladet frågar om händelsen sätter han ner foten.

– Om jag ska vara ärlig så är jag oerhört besviken på Djurgårdens supportrar. De har ett så bra rykte om sig, och så är det en gammal kapten som vunnit cupen och ligan med Djurgården och blir behandlad på det här sättet, säger Ishak och fortsätter:

– Jag är ingen supporter till Djurgården och har inget lag i Stockholm. Men det är klart att man blir besviken på deras supportrar, för Jespers skull.

Lech Poznan vann matchen med 3–0 och gick vidare med totalt 5–0 mot Djurgården. Karlström var nöjd med insatsen.

– När vi spelar elva mot elva försvarar vi bra och har några farliga kontringar, jag tyckte inte att de skapar någonting egentligen, så vi gör det bra.

Mittfältaren tycker inte heller att det är något snack om att Daniels utvisning.

– För mig var det sjukt att domaren inte tog rött direkt, för han var ju helt ensam. För mig var det solklart. Det har alla sagt till mig efteråt också. För mig är det odiskutabelt.

Jesper Karlström blev utbuad förra fansen.
Jesper Karlström blev utbuad förra fansen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.