Avslöjar: Elfsborg nära att värva André Boman från Varberg

Elfsborg är nära att att värva in en ny spelare.

Enligt Sportbladets uppgifter är klubben överens med Varberg om en övergångssumma för André Boman - och Borås-klubben hoppas göra klart med spelaren inom de närmaste veckorna.

Det var i början av månaden som Sportbladet kunde avslöja Elfsborgs intresse för Varbergs Andre Boman, 21.

Då hade klubben lagt ett bud, men där parterna inte alls var överens. Dessutom fanns norska Bodö/Glimt med i bilden kring Boman.

Enligt Sportbladets uppgifter är nu Elfsborg överens med Varberg om en övergångssumma och det som återstår är att förhandla om spelarens personliga villkor. Det bekräftar flera källor för Sportbladet.

PLUS: Lista: Allsvenskans största floppar 2022

– Att Boman är attraktiv både här hemma och utanför Sverige har jag full förståelse för. Det är en spelare som jag är säker på har en bra möjlighet att bli landslagsspelare i framtiden med sin snabbhet och teknik. Det här har varit hans första riktiga år i allsvenskan och han kommer utvecklas enormt framöver , skrev Varbergs tränare Joakim Persson i ett sms till Sportbladet den 2 november.

Thelin vill ha in Boman så fort det går

Boman, som kan spela såväl högermittfältare, central mittfältare som högerback, förlängde nyligen sitt kontrakt med klubben och hans nuvarande kontrakt sträcker sig till 31 december 2026. Men om han kommer överens med Elfsborg om de personliga villkoren, vilket allt talar för, hoppas klubben presentera Boman inom den närmsta veckan. Elfsborgs tränare Jimmy Thelin ska vara väldigt mån om att få in spelaren till sitt lagbygge inför 2023.

André Boman
André Boman

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.