Stuart Baxter lämnar HIF: ”Enats om det”

Publicerad 2023-12-04

Stuart Baxter lämnar Helsingborgs IF.

Det bekräftar föreningen på sin hemsida.

Förra veckan kunde Sportbladet avslöja att allt talade för att Stuart Baxter skulle lämna Helsingborgs IF.

Nu har klubben bekräftat att det blir ett avsked för 70-åringen.

Baxter tackar bland annat supportrar och spelare.

– De var lojala, visade vägen och var ett stort stöd när vi behövde dem. Det var därför passande att det till slut var de som hjälpte oss över linjen. Jag vill tacka alla spelare, de som stöttade och alla som på något sätt hjälpt oss igenom den här tuffa säsongen, säger han till HIF:s hemsida.

”Stort HIF-hjärta”

Anledningen till Baxters sorti är att han och HIF är överens om att det är bäst för föreningen på kort och lång sikt.

– I slutändan har vi enats om att det, här och nu, är bäst att tillsätta en ny huvudtränare. Den rekryteringsprocessen startade tidigt och har pågått parallellt med dialogen vi har haft med Stuart. Denna dialog underlättades oerhört av att han har ett stort HIF-hjärta, vill föreningens bästa och besitter kompetens som vi kan ta del av även framöver, säger Mikael Dahlberg som är sportsligt ansvarig.

Han kan ta över

Enligt Sportbladets uppgifter är den tidigare Brage-tränaren Klebér Saarenpää aktuell för jobbet som HIF-tränare. Han lämnade Brage efter den gångna säsongen.

HIF slutade på 12:e plats i superettan. Tack vare bättre målskillnad än Skövde AIK klarade man sig undan negativt kval. Baxter tog över HIF när laget låg på nedflyttningsplats.