Martí Cifuentes sorg innan förlusten

Uppdaterad 2022-09-06 | Publicerad 2022-09-05

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Martí Cifuentes coachade Hammarby med sorg i hjärtat.

Tränaren kom nyss hem från Spanien efter att ha begravt sin pappa.

– Han såg fram emot att komma hit och han var säker på att vi skulle vinna ligan, säger Cifuentes.

Under söndagen meddelade Hammarbys tränare Martí Cifuentes att hans pappa har gått bort. Trots det coachade spanjoren sitt lag under måndagen men han fick se en tung 4–1-förlust från sidlinjen i Norrköping.

– Jag vill inte gå in för mycket på detaljer men min pappa fick en hjärtattack och gick bort för tidigt. Vi trodde att han skulle återhämta sig men tyvärr gick det inte bra, säger Cifuentes.

– Jag hade en fantastisk relation med honom och är väldigt, väldigt ledsen.

Var han också en fotbollsperson?

– Ja. Han var faktiskt professionell bilförare när han var ung men han tyckte väldigt mycket om fotboll.

– Han såg fram emot att komma hit och han var säker på att vi skulle vinna ligan, så förhoppningsvis kan vi göra det för honom.

PLUS: Bank: Det gjorde riktigt, riktigt ont, Bajen

Valde att komma hem

Cifuentes pratade dagligen med sin pappa. Han valde att åka till Spanien och vara där i tre dagar i samband med begravningen.

– Jag skulle säga att det inte spelar någon roll vad man har för jobb när sådana här saker händer. Men jag känner mycket stöd från spelarna, ledarteamet, klubben och supportrarna och jag tror att han hade velat att jag skulle komma tillbaka och jobba så fort som möjligt eftersom han vet hur mycket jag gillar det jag gör.

– Vi hade begravning och sedan tog jag beslutet att jag ville komma tillbaka och fortsätta med mitt liv där jag har familjen också. Det är tufft, särskilt efter den här dagen när vi ville ha tre poäng, men livet är brutalt ibland.

Tusentals meddelanden

Martí Cifuentes stöttas av Hammarbys spelare.

– Vi har försökt ge honom så mycket stöd som möjligt. Jag vet att det har varit jobbigt för honom, en tuff vecka och han var borta några dagar. Vi finns alltid där för honom, det känns extra jobbigt att komma med en sådan här dålig insats nu, säger vänsterbacken Mohanad Jeahze.

Cifuentes har fått både blommor och meddelanden efter det tragiska beskedet.

– Jag uppskattar verkligen det. Jag har fått tusentals meddelanden från personer jag inte känner. När man känner att man får det stödet från alla är det fantastiskt och jag uppskattar det verkligen, säger han.