AVSLÖJAR: Besiktas med storbud på Aiham Ousou

Besiktas är ute efter svenska landslagsbacken Aiham Ousou, 23, erfar Sportbladet.

Den turkiska storklubben förhandlar med Slavia Prag och har erbjudit drygt 40 miljoner kronor för mittbacken.

Vid en transfer får både Häcken och Gais del av övergångssumman.

Aiham Ousou har gjort en raketkarriär sedan han som utlånad från Häcken till Gais lämnade superettanlaget för tjeckiska Slavia Prag sommaren 2021.

Redan i somras ryktades det om intresse från flera storklubbar och nu har det blivit konkret erfar Sportbladet från tjeckiska och svenska källor.

Vill ha 60 miljoner

Den turkiska storklubben och ligafyran Besiktas vill värva Ousou via ett lån med en obligatorisk köpklausul på strax över 40 miljoner kronor.

Slavia Prag, tvåa i den tjeckiska ligan och i titelstrid med Viktoria Plzen, vill ogärna släppa sin svenska stjärna som har kontrakt till sommaren 2026.

Enligt Sportbladets källor kräver Slavia Prag minst 60 miljoner för att sälja Aiham Ousou.

23-åringen debuterade i höstas i det svenska A-landslaget i samband med landskampen mot Algeriet i Malmö i november efter att vid flera tillfällen varit med i landslagstruppen i Nations League tidigare under året.

Får en del av övergångssumman

Vid en försäljning av Ousou från Slavia Prag kommer både Häcken, som han tillhörde, och Gais dit han var utlånad vid transfern ta del av övergångssumman.

”Gais har träffat ett överenskommelse med BK Häcken som gör att vi kompenseras med en del av övergångssumman men också med en del vid en eventuell vidareförsäljning från Slavia Prag” skrev Göteborgsklubben på den officiella hemsidan vid Ousous flytt till Tjeckien.

Besiktas tränas av tidigare turkiske förbundskaptenen Senol Günes.

Köp vinterns prylar i Sportbladet Shop!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.