MFF:s sportchef bekräftar intresse för Hugo Larsson

ESTEPONA. Bournemouth vill köpa loss MFF:s mittfältare Hugo Larsson, enligt Sportbladets uppgifter.

Nu bekräftar sportchefen Daniel Andersson att det finns utländskt intresse för spelare.

– De har till i morgon på sig om det ska bli verklighet, säger han.

Flera av de stora internationella transferfönstren stänger natten till den 1 februari. Därmed är det många klubbar som går en kamp mot klockan för att göra klart med eventuella nyförvärv.

Sportbladet kunde igår avslöja att Premier League-klubben Bournemouth hört av sig till MFF och meddelat att de vill köpa loss Hugo Larsson. Planen de har är att han ska lånas ut direkt till antingen MFF eller Lorient i Ligue 1, som nyligen köptes av samma ägare som Bournemouth.

När MFF:s spelartrupp anlände till Estepona för att genomföra det första träningspasset under lägret var Hugo Larsson med. Men mittfältaren var den ende spelaren som inte fanns tillgänglig för medierna efter träningen.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson vill inte bekräfta något om vilken klubb som är intresserade av att värva 18-åringen, men avslöjar att det finns intresse.

– Det finns ett intresse, det gör det. Sedan ska alla bitar falla på plats, säger Andersson

”Vi får se helt enkelt...”

Tror du han blir såld och en affär blir av?

– Jag vill inte värdera det. Det är som sagt alla bitar som ska falla på plats. Du har spelarens önskan och vår bit som ska falla på plats. De har till imorgon på sig om det ska bli verklighet.

Det är stora pengar det rör sig om, kan det bli rekord om ni säljer honom?

– Vi får se helt enkelt. Det beror på vilken klubb som är intresserad och vad de kan betala och hur läget är för oss. Vi värderar honom väldigt högt så det är klart det ska till jättemycket pengar för att vi ska släppa honom.

Kan du bekräfta att det är Bournemouth som är intresserad av honom?

– Jag vill inte diskutera det.

Om det blir en affär väntas det enligt Sportbladets uppgifter bli en rekordsumma från allsvenskan. Den dyraste övergången hittills är när Aleander Isak såldes till Borussia Dortmund för 90 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.