Avstängningen på Messi hävs

Uppdaterad 2023-05-09 | Publicerad 2023-05-08

Under förra veckan blev Lionel Messi avstängd internt från PSG i två veckor på grund av att han otillåtet skippat en träning och istället åkt till Saudiarabien.

Men nu har avstängningen hävts i förtid.

Lionel Messi sågs träna med laget under måndagen.

Läs också: Messi har bestämt sig – klar för Saudiarabien

Lionel Messi har de senaste dagarna varit i centrum på många fronter.

Under förra veckan valde PSG att stänga av argentinaren på grund av att han otillåtet hoppat över en träning och istället åkt till Saudiarabien och bland annat hälsat på landets turistminister Ahmed Al Khateeb.

Ändrade planer

Tanken var att avstängningen skulle pågå under två veckor vilket skulle betyda att Messi missade de två nästkommande matcher och dessutom inte fick träna med laget under perioden.

Men nu verkar det inte bli så.

Bad om ursäkt

Enligt Canal+ ska avstängningen vara hävd och 35-åringen ska ha varit tillbaka i träning under måndagsmorgonen. Det innebär att Messi är tillbaka i spel redan till helgen när PSG tar emot Ajaccio på hemmaplan.

Några dagar efter avstängningen blev officiell publicerade Messi själv en video på sin Instagram där han bad om ursäkt för sitt agerande och förklarade situationen med att han trodde att laget skulle få ledigt efter en vinst som de brukar få, och att resan inte gick att ställa in.

PSG leder Ligue 1 med sex poäng före Lens. Det är fyra omgångar kvar att spela.

Lionel Messi.