Så slutar allsvenskan enligt datorsimulering

Foto: Football Manager 2017
Så slutar den allsvenska tabellen enligt datorsimulering i Football Manager 17.
FOTBOLL

Många är nyfikna på hur det kommer att gå den kommande allsvenska säsongen.

Spelet Football Manager 2017 har enligt en unik datorsimulering av säsongen nu svaret.

Malmö FF tar SM-guld igen – i alla fall om man ska tro den datorsimulering av den allsvenska säsongen som spelet Football Manager 2017 har gjort.

Men det blir en tät guldstrid där regerande mästaren främst går en kamp mot IFK Norrköping och IFK Göteborg.

Markus Rosenberg spås få en fin avslutning på karriären där han slår till med 14 mål, men han toppar inte skytteligan med den noteringen. Istället är det, enligt datorsimuleringen, Issam Jebali som vinner den på 16 mål.

”Väldigt stolta”

– Med hjälp av vår gedigna databas kan vi simulera både enskilda matcher och hela ligor. Vi är till exempel väldigt stolta över att ha prickat in vinnaren av Premier League under flera år, även om vibommade Leicester senast. Vi kan simulera ett brett spektrum av både kort- och långsiktiga fotbollsscenarier med en hög grad av noggrannhet, säger Miles Jacobson, Studio Director på Sports Interactive i ett pressmeddelande.

För Djurgårdens fans kommer också ett efterlängtat glädjebesked på derbyfronten. Laget tar hemmasegrar mot både Hammarby och AIK.

I botten av tabellen hamnar nykomlingarna Sirius och AFC Eskilstuna.

I Football Manager leder du ett lag genom år och divisioner. Det finns tusentals spelare och klubbar i spelet där scouter runt om i världen poängsätter spelares egenskaper.

ARTIKELN HANDLAR OM