Zlatan hjälte mot favoritmotståndaren

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

MANCHESTER/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic blev hattrickhjälte mot älsklingsmotståndaren St Etienne.

35-åringen har nu gjort 17 mål på 14 matcher mot den franska klubben.

– Varje gång jag har spelat mot St Etienne har det blivit några mål, säger Zlatan enligt BBC.

Under sina år i PSG öste Zlatan Ibrahimovic in mål mot St Etienne. Därför var det extra skönt för 35-åringen att ställas mot den franska klubben i Europa League.

Redan efter en kvart slog han till.

Zlatan ordnade en frispark strax utanför straffområdet. Han tog den själv och sköt ett lågt skott som styrdes in via franska spelare, bollen hade knappt styrfart när den rullade över mållinjen till 1–0.

Fick straff - sköt in den själv

Med kvarten kvar avgjorde Zlatan tillställningen.

Marcus Rashford tog sig fram till vänster i straffområdet och skickade in bollen. Vid bortre stolpen stod Zlatan omarkerad, och han kunde enkelt stöta in 2–0 i öppet mål.

St Etienne gjorde en bra insats, men tröttnade sista kvarten. Med några minuter kvar på klockan gick Zlatan omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Zlatan var kylig och sköt in 3–0 i ena hörnet.

– Vi skapade bra målchanser. Det är viktigt att få en vinst hemma och ta med oss ett bra resultat till returmötet. Det var en bra match, men jag tror vi kan spela ännu bättre, säger Zlatan enligt BBC.

17 fullträffar mot St Etienne

Zlatan har spelat mot St Etienne 14 gånger. Efter kvällens match har 35-åringen gjort 17 mål mot den franska klubben. Det är det laget han har gjort flest mål mot under sin karriär.

– Varje gång jag har spelat mot St Etienne har det blivit några mål efter att jag lagt ner ett hårt arbete. Jag gjorde några mål i kväll och förhoppningsvis kan jag göra likadant nästa vecka, säger Zlatan.

– Vi vinner i kväll, men det kan snabbt vända. Det är viktigt att hela tiden försöka fortsätta vinna matcher. Allt kan hända, men vi mår bra nu.

”Får tacka mina lagkamrater”

Det var Zlatans första hattrick i United-tröjan. Europa League-returen spelas i Frankrike den 22 februari.

– Det viktigaste var att få med sig ett bra resultat till returmatchen. Vi gjorde en okej match, men jag tycker vi kan spela bättre. Vi skapade många målchanser och jag fick göra tre mål, det var viktigt. Jag får tacka mina lagkamrater, säger Zlatan till Manchester United-tv.

Anthony Martial och Paul Pogba stod för starka insatser i United. Efter matchen valde Pogba att hylla Zlatan.

– Det är så det är med stora spelare, det är det vi vill ha av dem. Han ser ut som att han älskar Saint-Etienne, han har gjort många mål mot dem. Hoppas han gör mål mot dem igen. Vi älskar den Ibrahimovic vi såg i dag, säger Pogba i den mixade zonen.