Europa League 2017/18

”Trött på att ta ansvar för den här skiten”

Rasar efter förlusten mot ÖFK

avSimon Sjöstrand

Foto: GENYA SAVILOV / AFP

Östersund fortsatte succén och skrällde mot Zorija på bortaplan.

Då rasade ukrainarnas tränare.

– Jag är trött på att ta ansvar för den här skiten, säger Yuriy Vernydub enligt online.ua.

Östersunds FK fortsätter att skrälla i Europa. Efter att ha slagit ut Galatasaray och PAOK på vägen till Europa League tog laget en tung bortaseger mot ukrainska Zorija i första gruppspelsmatchen.

– Det gäller bara att fortsätta att skriva historia. Det är det vi vill, det vi strävar efter, sa matchhjälten Saman Ghoddos efteråt.

– Jag är riktigt stolt över spelarna. De kämpade för varandra, de sprang mycket, de var fantastiska. Deras attityd, deras karaktär… jag är lyckligt lottad som får jobba med dem, sa tränaren Graham Potter.

Segern innebar inte bara tre poäng och att ÖFK nu leder gruppen, utan också 3,5 miljoner kronor in på det jämtländska kontot.

”Inte omöjliga”

Minerna i Ukraina?

Desto dystrare.

”Vi hoppades att Zorija åtminstone inte skulle förlora matchen. Med all respekt för motståndet så är de inte omöjliga att bestiga”, skriver tidningen Golos.

”Zorija svek sina supportrar och förlorade i gruppspelspremiären mot blygsamma Östersund, trots favoritskapet”, skriver Segodnya.

Foto: GLEB GARANICH / TT NYHETSBYRÅN
Vernydub.
Foto: GLEB GARANICH / TT NYHETSBYRÅN
Potter desto gladare.

Milda ord i jämförelse med vad Yuriy Vernydub kastade ur sig.

Zorija-tränaren skällde ut sina spelare under matchen och fortsatte att veva under presskonferensen efteråt.

”Förstår att jag måste”

– Jag är trött på att ta ansvar för den här skiten. Jag förstår att jag måste, men spelare är också professionella och jag vill höra dem säga att de också har ett ansvar för resultatet, säger Vernydub enligt sajten online.ua.

– Vi kommer att genomföra stora förändringar i laget. Det finns spelare som inte platsar i startelvan. Jag förstår inte hur du bara kan gå ut och gå runt på planen. Och vi gnällde på domarna vid varje tillfälle, fortsätter han.

Samtidigt hyllade han Östersund.

– Jag tyckte inte att de såg individuellt svagare ut än vi. De är kämpar, riktiga män, säger Vernydub.

ARTIKELN HANDLAR OM