Zlatan om Mourinho: ”Nu är han som bäst”

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Andra säsongen som tränare brukar sluta med en ligatitel för José Mourinho, 54.

Upprepar sig visan i Manchester United?

– Det är nu han brukar vara som bäst, säger Zlatan Ibrahimovic, 35, enligt Manchester Evening News.

Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix

Manchester United har gått starkt i inledningen av säsongen och har chansen att ta tillbaka serieledningen i mötet med Everton på söndagen.

– Vi är ett annat lag i år, inte bara för att vi spelar i Champions League. Det är sättet vi spelar på, hur vi tänker, hur supportrarna tänker, empatin mellan supportrarna och laget, spelarnas självförtroende... jag är nöjd med nivån vi ligger på just nu, säger José Mourinho enligt Sky Sports.

”Kommer göra stordåd”

Manchester United-tränaren anslöt till klubben i fjol och ledde genast laget till tre titlar – i Europa League, ligacupen och i Community Shield.

Nu gör han sin andra säsong – vilken historiskt sett brukar bli hans bästa.

Mourinho har, bland annat, vunnit ligan i samtliga klubbar (Porto, Chelsea, Inter och Real Madrid) under sitt andra år som tränare.

Något som kan upprepa sig i United, om man frågar Zlatan Ibrahimovic.

– Vi måste komma ihåg att Mourinhos andra år alltid är hans bästa. Jag tror att vi kommer göra stordåd, säger anfallaren till Inside Review enligt Manchester Evening News.

”Blir spännande”

– Det kommer att bli ett väldigt spännande år. Laget är starkare med de nya spelarna, jag förväntar mig att vi kommer uträtta stora saker. Jag bara väntar på att få komma tillbaka och njuta med laget igen, fortsätter han.

Mourinho själv tonar ner snacket om ”andra säsongen”-effekten.

– Jag vet inte varför folk pratar om det för jag har vunnit under både första och tredje säsongen. Jag förstår det inte. Men visst, den andra säsongen är ett bra tillfälle för utveckling i relation till den första. Det är svårt att komma in som ny. Förra säsongen hade jag till exempel inte ett enda finger med i planeringen av försäsongen eftersom allt redan var bestämt.

På söndagen har United chans att ta sin fjärde ligaseger på fem matcher.

Lindelöf petas?

Victor Nilsson Lindelöf uppges fortsatt vara petad. Den svenske mittbacken hyllades efter CL-matchen mot Basel i tisdags, men lär inte få spela mot Everton.

Lindelöf och Chris Smalling uppges i stället få lämna plats för Eric Bailly och Phil Jones.

Något som bekräftas av experterna på Manchester Evening News (Stuart Mathieson, Ciaran Kelly och Charlotte Duncker), där ingen har Lindelöf i sin preliminära startelva.

”Det ringde inga varningsklockor under Lindelöfs insats mot Basel, men Bailly och Jones borde få fortsätta på mitten”, skriver Duncker.

Så spelar Man United i Champions league 00:16