Delad poäng i ångestderbyt

Uppdaterad 2022-08-29 | Publicerad 2022-08-28

Bottenstriden i damallsvenskan tätnar efter 1–1 i ångestderbyt mellan BP och AIK.

Men frågan är om inte hemmalaget skulle fått med sig en straff i den första halvleken.

– För mig är den helt solklar. Hon springer över mina ben så jag vet inte riktigt vad det är domaren missar, säger Frida Thörnqvist.

Bottenderbyt mellan BP och AIK blev en händelserik och känslosam historia.

I den 40:e minuten ville Brommapojkarna ha straff när Frida Thörnqvist gått omkull i en duell med Adelisa Grabus.

– Först tacklar Grabus, sen visst Thörnkvist faller lätt men jag undrar om hon inte är på benen. Svår situation men det skulle absolut kunnat ha varit en straff. Varför skulle Thörnkvist lägga sig när hon är förbi, säger Viaplays expert Pär Lagerström.

För Thörnqvist var det dock inga tveksamheter.

PLUS: Bank: Det är bottenlöst sorgligt


– För mig är den helt solklar. Hon springer över mina ben så jag vet inte riktigt vad det är domaren missar, säger hon i Viaplays sändning.

Sen kom ytterligare ett omdiskuterat domslut. AIK:s Julia Olsson kom sent in i en duell med Frida Thörnqvist och efter några minuters diskussion hissade domare Hanna Laajanen upp det gula kortet. Olssons andra.

– Undrar jag hur det där gick till. Det är inte en helt felaktig utvisning. Jag tycker att hon kommer helt fel in i situationen men att domaren tar det så otroligt sent? Det måste varit någon assisterande inne, säger Lagerström.

Räddade en poäng

AIK gjorde ett trippelbyte i paus, men det var BP som fick en drömstart på andra efter en bollvinst på mitten.

Inlägget från högerkanten landade hos Frida Thörnqvist som nickade in den via en olycklig Emelie Jansson.

– Blytungt för AIK. De har gjort en plan för hur de ska spela men det är ingen slump att det är det är Thörnqvist, säger Lagerström.

AIK lyckades dock, trots en kvinna mindre, rädda med sig en poäng. Delvis tack vare en hårt jobbande Serina Backmark mellan stolparna.

– Med tanke på att vi var en man mindre en hel halvlek och ändå är i underläge och gör mål så är det väl okej, säger Emma Engström i Viaplay. 

Det var just Emma Engström som blev målskytt för AIK. Efter ett fint anfall var hon framme med huvudet och gjorde sitt första mål i damallsvenskan.

– Det betyder jättemycket för mig och för laget framförallt. Det var skönt. Det var en fin boll av Collin, säger hon.

Följ ämnen i artikeln