Graham Potter tvingas klä ut sig på stan

Graham Potter avslöjar att han klär ut sig när han lämnar hemmet.

Efter succén med Brighton i Premier League blir han annars stannad precis hela tiden.

– Om jag har keps och solglasögon kan jag vara på stranden, säger den 47-årige svenskbekante fotbollstränaren till The Sun.

”Potter hyllar Batman” är en rubrik som har något för de som gillar fiktiva superhjältar.

Graham Potter trivs i den kända kust- och partystaden på den brittiska Sussex-kusten i söder.

– Brighton and Hove är unikt. Du kan se någon komma nerför gatan iklädd en Batman-kostym bara för att de vill det. Jag älskar det, säger Graham Potter.

Gillar inte fiskmåsarna

Det är till och med så att han behöver klä ut sig själv för att röra sig fritt i det myllrande folklivet på stränderna.

– Jag bor i Hove och jag älskar livsstilen. Jag tycker om att promenera längs havet med familjen. Om jag klär ut mig med keps och glasögon får jag vara i fred på stranden, säger Graham Potter.

Även fotbollsklubben präglas av de marina omgivningarna med fiskmåsen i klubbmärket och smeknamnet The Seagulls.

– En av våra tre pojkar har förlorat en hamburgare till en hungrig fiskmås. Tack och lov har inte jag gjort det, eftersom jag är bra på att skydda min mat. Hamburgarna här är massiva. Om det är en sak som min fru skulle ändra på, så är det oväsendet måsarna gör klockan 05.00, säger Graham Potter.

”Behöver en Leicester-story”

Under sin tredje säsong som huvudtränare för Brighton blev det en niondeplats i Premier League, klubbens bästa placering någonsin.

I helgens premiäromgång blir det ut i hetluften direkt mot Manchester United på Old Trafford på söndagseftermiddagen.

Graham Potter har gjort succé som tränare i Brighton.
Graham Potter har gjort succé som tränare i Brighton.

– Det är trist om vi tror att ingen utanför topp sex skulle kunna ta sig in där. Vi behöver en Leicester-story och sådana lag för att bryta dominansen av de finansiellt rika. Det handlar också om att skapa minnen och stunder för våra fans. Likt vår 4–0-seger mot Manchester United, 1–0-seger borta mot Tottenham och 3–1-seger mot West Ham. När vi säljer våra främsta talanger vidare stärker det våra chanser att attrahera spelare, säger Graham Potter.

– Köpa spelare är enkelt. Alla kan köpa. Sälja är det svåra.

Vill se kvinnlig tränare

Bara Chelsea med Frank Lampard av topp sex-klubbarna har anlitat en permanent brittisk huvudtränare på nästan nio år.

– Premier League är ett globalt varumärke, de bästa ska ha tränarjobben och det spelar ingen roll var de kommer ifrån. Jag tror att den dagen vi har en kvinnlig tränare för en manlig engelsk proffsklubb kommer snart. Vi vill ha lika möjligheter. Vi vill att de bästa personerna ska få chansen att utföra jobbet och utifrån det spelar det ingen roll om det är en man eller kvinna. Vi får hoppas att det händer snart. Jag är säker på att det kommer göra det, säger Graham Potter.

Själv har han blivit en av favoriterna att ta över den dagen Gareth Southgate lämnar som förbundskapten för England.

Det blev sju och en halv säsong som tränare för Östersund 2011–2018, då det blev avancemang från division 2 till allsvenskan, seger i svenska cupen och Europa-spel.

Sommaren 2018 gick han vidare till en säsong som tränare för Swansea i League Championship.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.