Nilsson Lindelöfs bojkott av Fotbollskanalen över

Victor Nilsson Lindelöfs bojkott av Fotbollskanalen är över efter två år.

Ett krav från Janne Andersson för att 27-åringen skulle få kaptensbindeln?

– Exakt vad Janne och Victor har pratat om vet inte jag, säger fotbollförbundets presschef Jakob Kakembo Andersson.

På den obligatoriska presskonferensen dagen innan match steg Janne Andersson för första gången upp på podiet med Victor Nilsson Lindelöfs som lagkapten.

27-åringen berättade om samtalet med Janne Andersson i somras när de bestämdes att mittbacken skulle bli Sveriges nya kapten. Detta efter att Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och Marcus Berg tackat för sig i landslaget.

– Janne ringde och vi gick genom lite av vad han förväntar sig av mig och sådana saker. Jag blev självklart väldigt glad, säger United-stjärnan.

Bojkott sedan 2019

En av sakerna som diskuterades under samtalet kan mycket väl ha varit 27-åringens bojkott av Fotbollskanalen som inleddes för två år sedan efter publiceringar när Lindelöf tackat nej till en landslagssamling. Bojkotten har inneburit att varken krönikören Olof Lundh eller någon av reportrarna har kunnat ställa någon fråga till mittbacken. Så sent som i juni när frågan om bojkotten kom på tal svarade förbundet att det inte fanns något slutdatum.

– Det är beklagligt att det är så. Vi eftersträvar att vara öppna och tillgängliga för media, sa presschefen då.

Men när Victor Nilsson Lindelöf nu satt på podiet som kapten så svarade United-stjärnan för första gången sedan 2019 på frågor från sajten.

– Exakt vad Janne och Victor har pratat om vet jag inte. Men de var helt överens om att en del i uppdraget som lagkapten är att fungera som talesperson för laget i olika sammanhang bland annat gentemot media, säger Kakembo Andersson på frågan om det var ett krav från förbundskaptenen eller en initiativ från mittbacken själv.

Fotbollskanalens Olof Lundh fick reda på att landslagsstjärnans bojkott plötsligt upphört under sommaren.

– Vi fick beskedet för ett par veckor sedan att det var fritt fram att ställa frågor och det är ju bra, säger Lundh.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.