Zlatans första ord efter Milans titel

REGGIO EMILIA/STOCKHOLM. Äntligen mästare med Milan igen.

Men beskedet om Zlatan Ibrahimovics framtid dröjer.

– Vi får se. Detaljerna kommer att komma ut snart, säger han till TV4.

Följ ämnen i artikeln

Direkt efter att Zlatan Ibrahimovic och hans Milan säkrat ligatiteln – klubbens första på elva år – skiftades fokus till svenskens framtid.

Efter ett kaotiskt firande tillsammans med tusentals lyriska fans som stormade planen, uttalade sig huvudpersonen själv.

– Vi får se, vi får se. Det finns mycket tid. Jag ska inte gå in på detaljerna nu. Detaljerna kommer komma ut snart och då kan jag prata om det. Nu ska vi njuta av vinsten. Bara njuta, säger han till TV4.

40-åringen har dragits med flertalet skador den här säsongen och han har inte hymlat med att kroppen börjar säga ifrån och att slutet är nära.

– Jag har lidit så mycket den här säsongen. Vi får se om jag behöver opereras nu, säger han till DAZN.

”För Raiola”

Ett besked om Zlatans framtid lär alltså komma inom några dagar.

Här och nu vill han bara njuta.

Ibrahimovic har vunnit mängder av stora titlar genom karriären, men ingen har betytt lika mycket som den här, säger han.

Det var bara några veckor sedan som hans mångårige agent och nära vän Mino Raiola gick bort efter en tids sjukdom, 54 år gammal.

– Den här Scudetton är för Raiola. Det är den första titeln jag vinner utan Mino vid min sida, säger Ibrahimovic.

Italienska Sky Sports frågar vad Zlatan tror Raiola hade sagt om han varit här nu.

– Han hade nog sagt: Låt oss köra på i tio år till och stjäla mer pengar, haha.

”Väldigt känslomässigt”

För TV4 utvecklar Zlatan sina tankar.

– Väldigt känslomässigt, väldigt känslomässigt. Sist Milan vann var jag med också. Elva år senare får jag vara med och vinna igen. När jag kom för två och ett halvt år sedan sa jag att jag skulle ta tillbaka Milan till toppen och vinna Scudetton. Det var inte många som trodde på mig då. Många skrattade, men det är en annan ton i dag, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.