Kalmar FF

Kalmar: ”Vi spelar bäst i allsvenskan”

Av: 

Per Bohman

Oliver Berg.
Oliver Berg.

FOTBOLL

Oliver Berg ryktas bort.

Men kan Kalmars stjärna verkligen lämna laget han älskar?

– Enligt mitt sätt att se på fotboll spelar vi bäst i allsvenskan. Jag njuter av det, säger norrmannen efter segern mot Djurgården.

Henrik Rydström handplockade Oliver Berg inför 2021. Den offensive mittfältaren skulle bli den avgörande pusselbiten i tränarens totala omdaning av Kalmar FF. Förra året blev norrmannen också raskt en av seriens absolut bästa spelare och Rydströms förlängda arm ute på planen.

I år?

– Nu är han ännu bättre. Oliver leder laget och gör ännu fler viktiga saker i år, säger Henrik Rydström.

”Om man ska vara kaxig...”

Mot Djurgården slog Berg hörnan som Lars Saetra knoppade in på stopptid. Dessutom var han som vanligt utslagsgivande för att tillsammans med Romario och Calle Gustafsson spela sig ur motståndarnas försök till hög press. Berg dominerade som spindeln i nätet.

– Om man ska vara lite kaxig... vi hade inga problem med Djurgårdens press alls. Vi hittar våra trekanter på planen och rätt positioner. Jag tycker att segern är rättvis.

Vilka spelar bättre fotboll än Kalmar just nu?

– Enligt mitt sätt att se på fotboll spelar vi bäst i allsvenskan. Men det finns inget facit och det går olika vägar till Rom. Men om jag tittar på mig själv och ser på de andra allsvenska lagen så kan jag inte se att jag skulle trivas bättre med fotbollen som spelas någon annanstans i allsvenskan.

”Njuter av att spela i Kalmar”

Berg agerar nästan som en spelande tränare i Kalmar FF. Han har planer på att gå in i yrket efter karriären och erbjuder det fotbollsintellektuella tuggmotstånd som Rydströms efterlyser hos sina spelare.

– Det är roligt att han tycker att jag är bättre i år. Jag njuter av att spela i Kalmar FF. Jag älskar att spela fotboll här. Vi måste vara ännu mer konsekventa och alltid göra det tråkiga jobbet varje dag, men vi har kommit en bra bit på vår resa. När vi spelar som bäst är vi väldigt bra.

Kan lämna för spel utomlands

Samtidigt pockar större klubbar på hans uppmärksamhet. Tidigare i maj rapporterade Expressen att ungerska storklubben Ferencvaros lagt ett bud på spelaren.

– Det är svårt att tala om det där. Jag visste inget om det förrän jag läste tidningen.

Hur ser du på den avvägningen – ett äventyr i en större klubb eller stanna på ett ställe som du vet att du älskar?

– Kommer det ett sådant bud på bordet om ett äventyr så måste man ta ställning till det. Då måste jag överväga vad som är bäst för mig. Spelar jag på en bra nivå och presterar så kommer det intressen, det är en konsekvens av det arbete jag vill utföra.

Publisert:

LÄS VIDARE

Djupanalys 2022: Så bra är Kalmar FF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Allsvenskan i fotboll