Experten: ”Det är offside”

Offsidemål, uteblivna frisparkar och straffar.

Det saknades inte omdiskuterade situationer i derbyt.

– Vad ska jag göra, skära bort min arm?, säger Mads Fenger som orsakade straffen till AIK:s kvittering.

AIK tog ledningen i derbyt mot Hammarby genom Nabil Bahoui efter nio minuter.

Hammarby kvitterade efter en dryg halvtimme, ett mål som blev omdiskuterat. Gustav Ludwigson nickade in 1–1 på Nahir Besaras frispark men AIK-spelarna skrek på offside.

– Det är ett tydligt offsidemål. Kvittering, frisparksmål. Det blir tufft sen, säger Sebastian Larsson.

Han är kritisk mot att linjedomaren inte vinkade av.

– Offside är offside liksom, vad ska jag säga? Ingen gör något med flit men offside på en fast situation... det borde vara det lättaste, säger Sebastian Larsson.

Experterna höll med

Det var inte den enda omdiskuterade situationen i matchen. Även AIK:s straff till 2–2 där Mads Fenger fick bollen på armbågen kritiseras.

– Det är inte straff. Vad ska jag göra, skära bort min arm? Det känns inte bra. Jag pratade med domaren och sa att det inte var straff, men han tycker det, säger Fenger.

Sotirios Papagiannopoulos, som orsakade straffen som Darijan Bojanic brände, var inte nöjd med frisparken som ledde till Hammarbys 3–2. Mittbacken menar att AIK borde haft frispark precis innan när Williot Swedberg drog honom i tröjan.

– Den (straffen) kändes ganska tveksamt på plats, men han bestämmer sig och det är inga som helst problem. Men det är alldeles för dåligt när de får frispark. Linjedomaren ser den, han har total koll, och så ger dig mig gult och jag missar nästa match. Den var jätte, jättetveksam, säger Papagiannopoulos och fortsätter:

– Han (Swedberg) drar mig (i tröjan). Det är jättetydligt. Det är två som ska se det, men det är bara att jobba vidare. 

Hammarbyspelarna jublar efter 1–1.
Hammarbyspelarna jublar efter 1–1.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.