EM-aktuella Elin Rubenssons tunga period: ”Har varit jobbigt”

GÖTEBORG. När BK Häcken tappat greppet om guldstriden i damallsvenskan har EM-aktuella Elin Rubensson suttit vid sidan om.

– Det har varit jobbigt, säger hon.

Men till mötet med Hammarby är 29-åringen tillbaka i truppen.

Följ ämnen i artikeln

Elin Rubensson skulle bli en nyckel i Robert Vilahamns lagbygge.

Men mitt i serien konstaterar tränaren att han fått klara sig utan sin rutinerade stjärna i långa perioder. Hon har endast startat sex av 14 matcher.

Elin Rubensson åkte tidigare i vår på en muskelskada och den senaste tiden har hon brottats med en överansträngning i andra låret. Hon klev av efter 45 minuter mot Djurgården och spelade inte mot Brommapojkarna, Eskilstuna eller Vittsjö.

”Varit en tuff period”

De två senaste matcherna har BK Häcken förlorat och det har varit en frustrerande tid för laget och för Elin Rubensson.

– Det har varit en tuff period för oss. Och det har varit jobbigt att sitta vid sidan om. Man vill bara in och hjälpa laget, man vill hitta lugnet. Det är lite det vi har saknat. Det har blivit lite stressat, säger hon.

Fredag kväll väntar Hammarby borta. Det är ett fokuserat BK Häcken som åker till Stockholm.

Elin Rubensson i Häcken-tröjan.
Elin Rubensson i Häcken-tröjan.

”Jag vill inte ta några risker”

– De är inne i en bra period och vi är i en lite tyngre. Jag tror att det kan vara ganska bra för oss. Vi är revanschsugna. Vi vet vad vi kan och när vi gör det vi kan är vi absolut bland de bästa i serien, säger Rubensson och fortsätter:

– Nu ska vi bara hitta tillbaka mentalt. Vi ska vinna dueller, vi måste göra det lilla extra, vi måste ta den extra löpningen.

Det kommer svida för Hammarbyspelarna?

– Det kommer det göra och vi vill att det ska kännas.

Hon är själv tillbaka i truppen efter skadeperioden. Men hon kommer att vara försiktig. Förra veckan blev den 29-åriga mittfältaren uttagen till EM, som avgörs i juli.

– Det är en känslig period. Det måste läka och jag vill inte ta några risker. Det är lite frustrerande när jag känt mig i bra form. Jag har haft en krånglig vår, så det gäller att vara noga med belastningen, poängterar Rubensson.

Matchen mot Hammarby startar klockan 18.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.