Hedvig Lindahl är ångerfull – ville lägga straff i OS-finalen

Hedvig Lindahl ångrar att hon inte erbjöd sig lägga en straff i OS-finalen.

Själv räddade målvakten två straffar och en tredje gick i ribban.

– Jag har haft den konversationen med Peter Gerhardsson nu, så det vet han, säger hon i podden Matchen från Radiosporten.

Sverige förlorade OS-finalen i Tokyo mot Kanada, efter ledningsmål av Stina Blackstenius och 1–1 vid full tidvid full tid och sedan 2–3 på sex straffar.

Det slutade med tre svenska straffmissar, men det kanske kunnat sluta på annat sätt om Hedvig Lindahl agerat annorlunda.

Den 38-åriga veteranen är ångerfull att hon inte erbjöd sig lägga en straff själv också.

– Jag ångrar mig lite faktiskt, om man nu tänker att man kan göra saker bättre. Då önskar jag att jag hade gått till gruppen, då hade jag hört lite vad de pratade om och då hade jag sagt ”jag kan ta en straff”. Det ångrar jag, säger Hedvig Lindahl.

”Var så trygg”

Nathalie Björn och Olivia Schough satte sina straffar, medan Kosovare Asllani, Anna Anvegård, Caroline Seger och Jonna Andersson missade sina straffar.

– Jag borde ha förmedlat det tidigare. Jag har haft den konversationen med Peter Gerhardsson nu. Så det vet han, men innan den matchen visste han nog inte det. Att jag var så trygg att jag hade kunnat ta en straff, jag säger inte att jag hade satt den men jag skulle ha velat sagt det, säger Hedvig Lindahl.

I höstens VM-kval fick Jennifer Falk vakta målet i 1–0-segern borta mot Slovakien, medan Hedvig Lindahl var tillbaka mellan stolparna i 4–0-segern hemma mot Georgien.

Närmast väntar Irland i Dublin torsdag den 21 oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.