Jürgen Klopps oro över kontroversiella affären

Newcastle United har fått en ny ägare i mordanklagade Mohammed bin Salman.

Den saudiske kronprinsens köp av klassiska Premier League-klubben ifrågasätts nu av Jürgen Klopp.

– Det finns en oro över mänskliga rättigheter, säger Liverpool-managern.

Tidigare i oktober blev det klart att Newcastle Uniteds ägare, Mike Ashley, säljer klubben till ett konsortium bestående av bland annat IPF, en saudisk statsfinansierad investeringsfond.

Flera frågor rörande köpet har lyfts, bland annat kring IPF:s vd Mohammad bin Salman, kronprins av Saudiarabien, som enligt underrättelsekällor ska ha legat bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi 2018.

Ett antal Premier League-klubbar har motsatt sig köpet, och nu uttalar sig Jürgen Klopp om den kontroversiella affären.

”Hade förväntat mig...”

Han kritiserar också ligaorganisationen.

– Jag hade väntat mig officiella uttalanden, vi vet alla att det finns en oro över mänskliga rättigheter. Vi tycker alla likadant där. Men det hände inget, det kom inga uttalanden, säger Liverpool-managern enligt The Guardian.

Han fortsätter:

– Vad kommer det här att betyda för fotbollen? För några månader sedan försökte tolv klubbar bygga Super League, vilket ledde till massiva argument. Det hände aldrig. Det här (köpet av Newcastle) är ungefär detsamma; att skapa ett superlag med garanterad plats i Champions League. Ingen vet om Financial fair play fortfarande existerar eller inte.

Pengar kan köpa allt – med tiden

Klopp är övertygad om att Newcastle United kommer att bli en ny supermakt i den europeiska toppfotbollen.

– Newcastles fans kommer att älska det, men för oss andra innebär det en ny supermakt. Det kan vi inte undvika. Pengar kan inte köpa allt, men med tiden kan pengar köpa allt. Newcastle kommer att ha tillräckligt med pengar för att fatta felaktiga beslut, för att sedan ha råd att rätta till dem.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.