”Kvittar om det blir från Brasilien eller Balkan”

Milos Milojevic efter första träningen med Malmö FF

MALMÖ. Det första träningspasset under Milos Milojevics ledning är genomfört.

Serben har knappt hunnit landa i Malmö FF men har redan tydliga målsättningar om vad som händer med laget på både kort och lång sikt.

– För min del är det bättre om nyförvärven inte kommer därifrån, då kommer alla medier tro att det är mina kusiner, säger en leende Milojevic om eventuella nyförvärv från Balkan.

Följ ämnen i artikeln

Malmö FF:s säsong 2022 är i gång, ett par dagar innan den traditionsenliga premiärträningen med publik på Malmö IP.

I isande vind genomförde svenska mästarna en kortare aktiveringsträning, för första gången ledda av nytillsatte Milos Milojevic.

Första träningen

Förutom två coronafrånvarande spelare och Ismael Diawara på AFCON för Malis landslag var det en numerärt stor grupp som Milojevic förfogade över.

– Det bästa är att vi är många bra spelare. Fram till att vi åker till Marbella är det ett bra antal, sen kommer vi att möta Krasnodar där i ett dubbelmöte där alla ska få chansen. Därefter får vi kolla på vad som är optimalt antal, säger Milojevic som också är nöjd med den status spelarna har återkommit från ledigheten med.

– Det är kanske 2-3 stycken som behöver finjustera sina värden, men överlag är det mycket bra. Ambitionen är att vara det ”fitnessmässigt” bäst förberedda laget i Europa, det måste man vara när man möter starka lag internationellt.

Trots att han inte varit på plats särskilt länge har han vissa vitala aspekter redan klara för sig - Anders Christiansen kommer att fortsätta som lagkapten.

– Helt klart. Det är seriens bästa spelare och en karaktär som ska ha den rollen. Man hittar inte många sådana i dag, så det är dumt av mig att ändra något på den fronten, säger han.

Saknas forwards

Anfallsfrågan fortsätter också vara aktuell - Antonio Colak är tillbaka i grekiska PAOK efter sin lånesejour i MFF, men är fortfarande inte avskriven för en comeback i MFF. Sportchefen Andreas Georgson har tidigare berättat för Sportbladet att parterna fortsätter att ha en god dialog.

Samtidigt medger Milojevic att det finns alternativ.

– Det är klart att vi försöker leta förstärkningar, särskilt när den främste målgöraren har försvunnit. Jag vet att klubben och Andreas jobbar på just det, men samtidigt ska Amin Sarr få en chans efter sin fina säsong i Mjällby och Malik Abubakari som vi vet har stor potential. Vi har inte bråttom, en lösning behöver inte vara på plats. Jag tror fortfarande på Colak, men det finns en plan B också.

Du har ett brett kontaktnät och extra bra koll på Balkan. Kan det komma fler spelare därifrån till MFF?

–För min del är det bättre om de inte gör det, då kommer alla medier tro att det är mina kusiner, säger en leende Milojevic och förtydligar:

– Så länge han passar in i laget både till karaktär och kvalitet, och vet vad det innebär att spela för Malmö FF, så kvittar det om han kommer från Brasilien eller Balkan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.