Lindelöf ny kapten i Blågult: Ett stort ansvar

Victor Nilsson Lindelöf är Sveriges nya lagkapten.
Victor Nilsson Lindelöf är Sveriges nya lagkapten.

Victor Nilsson Lindelöf är ny lagkapten i Blågult.

Han tar över bindeln efter Andreas Granqvist.

– Jag hoppas kunna leda med mitt spel på planen, säger Lindelöf till förbundets hemsida.

Under EM i somras var Sebastian Larsson lagkapten för svenska herrlandslaget i fotboll. Men efter att både han och den tidigare kaptenen Andreas Granqvist slutat i Blågult behövdes en ny ordinarie kapten.

I dag meddelar förbundet att Victor Nilsson Lindelöf får förtroendet.

– Det är en väldigt stor ära men också ett stort ansvar. När jag växte upp drömde jag precis som alla andra unga fotbollsspelare om att få spela för Sverige. Varje gång jag sätter på mig den blågula tröjan känner jag en enorm stolthet. Att nu få representera landet med bindeln runt armen kommer vara väldigt stort för mig, säger han till förbundets hemsida.

Lindelöf: ”Hoppas bidra med min rutin”

Förbundskapten Janne Andersson menar att Manchester United-mittbacken som gjort 45 landskamper var ett naturligt val, särskilt efter sitt starka EM. Till vice kapten utses Albin Ekdal och andra vice kapten blir Emil Forsberg.

Victor Nilsson Lindelöf känner sig hedrad.

– Jag hoppas kunna leda med mitt spel på planen men också bidra med den rutin jag har. Vi har flera väldigt duktiga unga spelare som kommit i laget. Då behöver vi lite äldre leda och vara professionella i alla lägen. Även om jag är kapten så finns det många ledare i det här laget. Det känns väldigt bra att Emil och Albin är vicekaptener, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.