Koeman om Messi: ”Var som en tyrann”

Lionel Messi är Barcelonas mest framstående spelare genom tiderna.

Men han var inte alltid lätt att ha och göra med, erkänner nuvarande Barcelona-tränaren Ronald Koeman.

– Med honom förlorade de äldre spelarna aldrig en övning mot de yngre. Det hände en gång och Messi var seriöst arg över det i en vecka, säger han till Voetbal International.

Många spelare som varit runt Zlatan Ibrahimovic vittnar om hans oerhört höga krav på sina medspelare. Detsamma gäller Lionel Messi, om man ska tro Barcelona-tränaren Ronald Koeman.

Holländaren säger att Messi ”var som en tyrann” under sin tid i Katalonien.

– Innan träningarna spelar vi alltid kvadraten. Om bollen går runt 20 gånger tre rundor i följd måste de två som varit i mitten ställa sig på rad och bli klappade på huvudet av resten, säger Koeman till Voetbal International.

– Det hände Messi en gång. Han var seriöst arg över det i en vecka. Verkligen en tyrann.

Inget ont blod

I början av förra säsongen var relationen mellan Messi och Koeman frostig, efter argentinarens desperata försök att lämna klubben.

– När började på jobbet åkte jag direkt och pratade med Messi i hans hus.

– Starten var svår, men han bad om ursäkt för det sen. Han måste veta att finns en framtid i det han gör.

Messi fick sin flytt en sommar senare, och spelar i dag i franska Paris Saint-Germain. Koeman fick endast träna argentinaren under förra säsongen, då man vann spanska Copa del Rey.

– Man såg att den titeln verkligen betydde något för honom. Det är en chock för hela staden att han inte är här längre, säger Koeman.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.