AVSLÖJAR: Jagades av tre allsvenska storklubbar – då drog Petrovic korsbandet

Trelleborgs Petar Petrovic, 26, var nära en flytt till en allsvensk storklubb.

Enligt Sportbladets uppgifter fanns konkret intresse från IFK Norrköping, Djurgården och IFK Göteborg. Då drog han korsbandet.

– Det är fruktansvärt tungt, säger han.

Efter ett par snåriga år har den tidigare Malmö FF-talangen Petar Petrovic, med Arlövs BI som moderklubb, fått upp farten rejält de senaste säsongerna.

I fjol blev det åtta mål och fyra assist hos Öster och årets säsong hittills hade gett åtta mål och fem assist för vänsteryttern, nu med Trelleborgs FF.

Jagades av stoklubbar

Flera allsvenska storklubbar har jagat 26-åringen.

Då drog han av korsbandet efter 20 minuters spel borta mot Västerås i lördags.

– Jag har inte haft den typen av skada tidigare men nu förstår jag alla som har beskrivit det. Jag hörde och kände klickandet i knät och förstod vad det handlade om, säger Petrovic till Sportbladet.

Den slutliga domen att korsbandet var av kom i dag efter att han gjort en magnetröntgen.

Enligt Sportbladets uppgifter fanns det konkreta förfrågningar från flera allsvenska topp- och storklubbar på Petrovic.

Enligt källorna låg IFK Norrköping längst fram i de konkreta diskussionerna men även Djurgården och IFK Göteborg hade ett seriöst intresse i spelaren.

– Jag kan bekräfta att flera allsvenska toppklubbar har hört av sig, säger han. Jag var redo för en flytt om de hade kommit överens med Trelleborg, säger Petar Petrovic. Det känns jäkligt tungt med tanke på de säsongerna jag har gjort nu.

Vad händer nu?

– Jag vet inte. Jag har ett år kvar på kontraktet med Trelleborg och det är det jag förhåller mig till. Jag vill helst inte tänka på fotboll i några dagar och sedan ladda om.

Kan vara tillbaka till sommaren

– Per Herbertsson ska operera mig i Malmö nästa vecka och sedan ska jag rehaba hos Simon Bakkiou i Halmstad. Jag ser Simon som en familjemedlem och vet att det kommer bli bra, men tufft, säger Petar Petrovic.

– Jag hade inga övriga skador på brosk eller ledband och det var positivt. Jag ska inte stressa men jag kan vara tillbaka till sommaren. Jag ska komma tillbaka starkare än någonsin och visa varför jag var förtjänt att spela för en allsvensk toppklubb, säger Petar Petrovic.

Petar Petrovic kom som 15-åring till Malmö FF och debuterade i allsvenskan för MFF som 17-åring 2013. Efter att ha blivit utlånad till olika klubbar lämnade han MFF 2015.

Petrovic har gjort sju landskamper för Sveriges U17- och U19-landslag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.