Fotboll

Avslöjar: MFF-stjärnan borta hela säsongen

Krisen: Letar nu efter en kontraktslös målvakt

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

Tungt bakslag för Malmö FF dagen före Europa League-kvalet:

Sportbladet kan avslöja att Johan Dahlin blir borta hela säsongen.

Dessutom lämnar reservmålvakten Dusan Melicharek klubben.

Nu letar MFF efter en kontraktslös målvakt.

Johan Dahlin.
Johan Dahlin.

Malmö FF står inför två mycket viktiga matcher denna vecka:

I morgon möter man Lokomotiva Zagreb hemma i näst sista kvalrundan till Europa League.

På söndag stundar en seriefinal mot Häcken hemma.

Två segrar där och MFF är en vinst (i play off) från gruppspelet i Europa League och tar ett stadigt grepp om den allsvenska serieledningen.

Men inför de här två nyckelmatcherna kan Sportbladet avslöja ett tungt bakslag för MFF.

Måste opereras

Enligt våra källor missar målvakten Johan Dahlin med allra största sannolikhet resten av säsongen då hans axel måste opereras, vilket också Kvällsposten uppger sig ha källor på senare under onsdagen.

Dahlin har inte spelat en match sedan den 9 augusti på grund av skadan. MFF har, enligt sina nya principer för året, inte kommunicerat mer än att målvakten har en överkroppsskada.

I torsdags, i EL-kvalet mot Honved Budapest, var det meningen att Dahlin skulle göra comeback. Han fanns med i den officiella startelvan men ströks helt från truppen kort före avspark då skadan gjorde sig gällande igen.

Enligt Sportbladets uppgifter har man nu kommit fram till att rehabträning inte kommer att räcka utan att man måste operera. I värsta fall kan 34-åringens karriär vara över, även om man förstås inte gett upp hoppet.

Från MFF är det locket på.

Sportchefen Daniel Andersson:

– Inga kommentarer.

Presschefen Peter Sohlmér:

– Vi kommenterar aldrig några uppgifter kring skador.

Men några timmar senare kommenterar MFF ändå på sin hemsida Dahlins skada. Lagets fysioterapeut Jesper Robertsson säger då:

– Inget beslut har fattats om operation och vi vill idag inte fastställa hur länge han förväntas vara borta. Nu handlar det istället om att utvärdera hans status löpande för att hitta en lämplig rehabiliteringsplan med fokus på att få tillbaka Johan i matchspel så snart som möjligt.

Letar ny målvakt

Vi kan också avslöja att MFF tappar ännu en målvakt: Dusan Melicharek, som gör sin andra sväng i MFF, har inte spelat en match i år och gått knäskadad sedan i somras. Tjeckens kontrakt bryts och han lämnar Malmö nästa vecka.

Inte heller detta vill Daniel Andersson kommentera.

Det betyder att MFF har målvaktskris.

Marko Johansson, som i somras hämtades hem från utlåningen till Mjällby, blir nu given förstemålvakt. Bakom sig har han två juniorer: Lamin Sarr, 19, och Melker Ellborg, 17. I kulisserna finns också Mathias Nilsson, 21, som är utlånad till Lunds BK enligt ”24-timmarsmodellen” som gör att han kan kallas fram och tillbaka under hela säsongen, dock inte i Europa League.

Enligt Sportbladets uppgifter letar därför MFF efter en ny målvakt men då det svenska transferfönstret är stängt måste det vara en målvakt som står utan kontrakt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Johan Dahlin.
Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Malmö FF

Johan Dahlin

Marko Johansson