Spelarbussen vandaliserades – sedan skickade Real ut Liverpool

Först saboterades Real Madrids spelarbuss.

Därefter skickade spanjorerna ut Liverpool ur Champions League.

Nu väntar semifinal mot Chelsea.

– Vi förlorade inte i kväll, vi förlorade i Madrid, säger Jürgen Klopp.

Liverpool var piskat att vinna då Real Madrid vann det första mötet i Spanien med 3–1. Och spanjorerna fick inte den bästa uppladdningen inför matchen.

Enligt Liverpool Echo utsattes Reals buss för sabotage vid ankomsten till Anfield. Minst en av rutorna ska ha gått sönder och skadan ska ha orsakats av stenar eller flaskor som kastats mot bussen.

– Vi fördömer de aktioner som ledde till att Real Madrids spelarbuss skadades vid ankomsten till Anfield i kväll. Det är helt oacceptabelt och ett skamligt beteende hos några få individer, säger en talesperson för Liverpool enligt Liverpool Echo.

Ingen spelare kom till skada, skriver Marca.

”Älskar den här turneringen”

När matchen väl började fick Mohamed Salah ett gyllene läge att ge hemmalaget ledningen direkt, men Thibaut Courtois stod i vägen. Georginio Wijnaldum fick ett utmärkt läge i slutet av första, men brände, precis som Robert Firmino i inledningen av andra.

Firmino försökte igen, Diogo Jota testade, men det ville sig inte för Liverpool den här kvällen, engelsmännen lyckades inte hitta nätmaskorna, inte heller Real, vilket tog spanjorerna vidare till semifinal efter 3–1 över två matcher.

– Vi förlorade inte mötet i kväll, vi förlorade i Madrid. Det var obekvämt för Madrid, vi var bra, aggressiva och skapade chanser. Vi älskar den här turneringen och det är viktigt att vi tar oss tillbaka till den. Nu kan vi fokusera fullt på Premier League – och det ska vi göra, säger Jürgen Klopp till BT Sport.

Real mot Chelsea i semin

James Milner:

– Vi var det bättre laget och vi gjorde tillräckligt för att vinna matchen. Om vi hade spelat likadant i första matchen hade det varit väldigt annorlunda. I slutändan var vi inte tillräckligt bra över två matcher, säger han.

– Jag tycker vi hanterade matchen bra, vi red ut stormen och kan vara stolta över vår prestation, säger Zinedine Zidane.

I semifinalen väntar nu Chelsea för Real Madrid. Semifinalerna spelas 27/28 april samt 4/5 maj – innan finalen spelas 29 maj.

Den andra semifinalen spelas mellan Paris Saint-Germain–Manchester City, efter att engelsmännen slagit ut Borussia Dortmund under onsdagen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.