OBOS Damallsvenskan i fotboll

”Gäller att inte fantisera om fester”

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

GÖTEBORG. Möte och felsökning för spelarna i Rosengård, lugn och fokus för spelarna i Göteborg.

Efter sommarens dikeskörning är Kopparbergs Göteborg åter först i guldkön.

– Vi hade en perfekt tajming på vår dipp, säger Emma Berglund.

Torsdagen var vacker i Göteborg. En kall vind svepte visserligen in över Valhalla IP, men på planen var stämning varm och öppen.

Kopparbergs Göteborg har rest sig efter sommarens svacka och med hjälp av en kris för Rosengård, med tappade poäng, åter tagit greppet om guldstriden.

Det skiljer fyra poäng och fyra matcher återstår.

– Det är alltid lättare att jaga än bli jagad, men nu när det blev så här i de sista tre matcherna då Rosengård tappat och tappat så är det lättare, konstaterar tränaren Mats Gren inför lördagens match mot Örebro.

Men det finns "hot".

”Det är lite tid kvar”

– Det gäller att inte fantisera om bucklor och fester, det är hela den grejen som vi är livrädda för. Det är mycket media och vi bombarderar spelarna och säger "tappa inte fokus". Vi är stabila, släpper in få mål och gör våra mål och det känns bra, säger han.

Försvararen Emma Berglund tror att sommarens motgång – när Kopparbergs tappade sin tabelledning och förlorade seriefinalen mot Rosengård – finns med som en viktig erfarenhet.

Jackpottvecka på Stryktipset: Se expertens tips inför lördagens matcher här!

– När man har fått uppleva att man tappat det ur egna händer, sedan fått tillbaka det så blir det mer en möjlighet än en press. Det var skönt att känna att vi hade tid att ta oss ur det, om man sätter sig in i Rosengårds läge är det nog lite jobbigare nu, det är lite tid kvar, säger lagkaptenen Emma Berglund.

Och visst tickar klockan för Malmölaget.

”Går inte att skylla på”

Tidigare i veckan hade spelare och ledare i Rosengård ett möte. Enligt sportchefen Therese Sjögran var det ett planerat möte för att analysera förlusten mot Kristianstad i söndags.

– Det var mest utvärdering av matchen. Vi hade ett bra möte, men en typ av möte som vi alltid har efter match och inget annat.

Hur skulle du beskriva läget i truppen?

– Det är klart att det är ett tufft läge och jag tycker vi enbart kan lägga det på oss själva. Men vi kan inte lägga oss ner och dö.

Hur är attityden bland spelarna?

– Jag tycker det är bra, de är kritiska till sig själv och sina egna insatser. Det går inte skylla på någon annan.

Rosengård möter Vittsjö på bortaplan och behöver ta poäng.

Efter helgens matcher väntar dessutom ett landslagsuppehåll. Efter det förra kom flera av Rosengårds spelare tillbaka slitna, vilket Göteborgs spelare klarade sig undan på grund av mindre speltid i EM-kvalet.

– Rosengård har som vi väldigt många iväg, men har kanske fler som spelar i matcherna. Vi sitter inte och hoppas på speltid eller inte, men vet att det kanske sliter mer på deras spelare än på våra, säger Mats Gren.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Thorén: Förlorade sin ryggrad – men inte sin själ

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Emma Berglund

Mats Gren

Therese Sjögran

Fotboll

Rosengård FF

Kopparbergs/Göteborg FC