Bomben: Djurgården värvar Joel Asoro

Djurgården värvar från Swansea.

Nu är Joel Asoro presenterad av Stockholmsklubben.

– Jag sa att om jag ska flytta tillbaka till Sverige är Djurgården den förening som ligger närmast hjärtat så det blev ett självklart val, säger 21-åringen till Djurgårdens hemsida.

Djurgården har redan gjort sju värvningar i Hjalmar Ekdal, Albion Ademi, Rasmus Schüller, Elias Andersson, Isak Hien, Axel Wallenborg och Leo Cornic.

Nu har man presenterat sin åttonde värvning för säsongen – Joel Asoro. 21-åringen kommer från Swansea i engelska Championship och kontraktet med Djurgården löper över 2024.

– Det kändes som helt rätt beslut att tacka ja. Jag har haft många vänner som spelat i Djurgården och alltid haft bra koll på Bosse Andersson som känt mig sedan jag var liten. Så det har känts som att jag har en koppling till Djurgården och det har funnits med mig att jag någon gång ska spela här. Jag sa att om jag ska flytta tillbaka till Sverige är Djurgården den förening som ligger närmast hjärtat så det blev ett självklart val, berättar Joel som betonar att det varit viktigt för honom att få en omstart.

”Höga ambitioner”

– Jag vill kunna känna sig hemma och spela i ett lag som vill bygga upp mig och där jag för egen del kan vara med och bygga upp laget. Jag fick inte den speltid som jag hoppades på i Genoa och det har såklart varit jobbigt. Men jag har fortfarande höga ambitioner med min fotboll, så för mig var det här ett väldigt bra upplägg att få komma hem till Sverige och Djurgården för att starta om, säger Joel Asoro till klubbens hemsida.

21-åringen väntas ansluta till laget under nästa vecka.

Även den ryske målvakten Aleksandr Vasyutin och den jamaicanske anfallaren Peter McGregor väntas skriva på för Djurgården inom en snar framtid.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.