Ministern ber Mbappé stanna i Frankrike: ”Vi behöver dig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kylian Mbappé, 22, hyllades världen över efter sitt hattrick mot Barcelona.

Nu uppmanar Frankrikes idrottsminister honom att stanna kvar i Ligue 1.

– Vi behöver dig, allmänheten behöver dig, Paris Saint-Germain behöver dig, säger Roxana Maracineanu till France Info.

Barcelona åkte på en överkörning när PSG gästade Camp Nou i Champions League på tisdagskvällen. Resultatet blev 4–1 och det var en ung fransman som låg bakom tre utav PSG:s mål.

Kylian Mbappé hyllades världen över efter sitt hattrick. Han var dessutom den första att göra ett hattrick mot just Barcelona i CL sedan 1997, vilket är året innan Mbappé själv föddes.

”Vi behöver dig”

Prestationen har nu också uppmärksammats av den franska regeringen. Idrottsminister, Roxana Maracineanu, ber 22-åringen att fortsätta spela i Frankrike.

– Kylian, stanna i Frankrike, vi vill fortsätta se dig spela så här. Vi behöver dig, allmänheten behöver dig, Paris Saint-Germain behöver dig, unga människor måste ha exempel och förebilder, säger hon till France Info på fredagen.

Frankrikes president Emmanuel Macron och idrottsministern Roxana Maracineanu.
Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN
Frankrikes president Emmanuel Macron och idrottsministern Roxana Maracineanu.

Men det är inte säkert att Maracineanu får sin vilja igenom. Mbappés kontrakt med PSG gäller till sommaren 2022. Han har varit i samtal med PSG gällande förlängning men ännu har inget färdigställts. I stället har det ryktats kring vad nästa klubbadress kan komma att bli.

De främsta spåren har rapporterats vara Real Madrid eller Liverpool. Om han väljer att lämna ska prislappen ligga på runt 200 miljoner euro, vilket motsvarar precis över 2 miljarder kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.