IFK Göteborgs glädjebesked – bara Bjärsmyr saknas

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Listan över skadade eller sjuka spelare i IFK Göteborg minskar.

Endast Mattias Bjärsmyr saknades på lördagens träning.

– Det är positivt. Nu avvaktar vi om det blir reaktioner och tar ut truppen först i morgon, säger tränaren Roland Nilsson.

Kampen om att hänga kvar i allsvenskan pågår och varje poäng spelar roll.

Ett tajt spelschema och sjukdomstider har dessutom utmanat IFK Göteborg men inför söndagens match mot Örebro hemma på Gamla Ullevi lämnar Roland Nilsson glädjande besked kring flera av lagets spelare.

– Mattias (Bjärsmyr) är inte tillbaka i träning. Men han var den enda som inte tränade idag, säger Roland Nilsson.

Mittbacken Mattias Bjärsmyr testades nyligen positivt för Covid-19 och kommer tillbaka först när han har fått klartecken från det medicinska teamet.

Däremot fanns både mittfältaren/under säsongen mittbacken Jakob Johansson och anfallaren Alexander Farnerud med på träningen, de missade båda matchen mot Malmö FF. Även Sebastian Eriksson är i full träning.

Roland Nilsson kommer med konkurrensen som uppstår och för att hålla höjd för eventuella bakslag avvakta med att ta ut truppen.

”Måste bli än mer vaksamma”

Har du förhoppningar om att veteranerna kan vara med?

– Vi summerar efter dagens träning och väntar tills det har lugnat ner sig och de har fått känna efter. Vi ska inte göra något som förvärrar för dem, säger Roland Nilsson.

Inför matchen mot Örebro, som ligger nia i tabellen, har IFK-tränaren tryckt på vikten av att inte åka på ett tidigt baklängesmål, som laget gjorde mot AIK och Malmö FF.

– Vi måste bli än mer vaksamma i vårt försvarsspel i början av matchen. Ge oss själva chansen att ta tag i saker istället för att jaga, påpekar Roland Nilsson.

Vad mer blir viktigt för er i spelet mot Örebro?

–De har gjort många mål framåt och det är olika spelare som gör målen. Vi måste vara vaksamma i vårt försvarsspel och undvika att bjuda på något. Det är väldigt många spelare som är beredda på att gå på avslut i Örebro.

IFK Göteborg ligger på 13:e plats, två poäng före Helsingborgs IF på kvalplats och med bara fyra poäng ner till Falkenberg och Kalmar under nedflyttningsstrecket.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.