Allsvenskan i fotboll

AIK vann derbyt – Bahoui stor hjälte

”Inte så kul att bli smutskastad”

Av: 

Andreas Käck

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Nabil Bahoui frälste AIK i derbyt mot Djurgården.

Då firade han med en speciell gest rakt in i tv-kameran.

– Jag har fått mycket skit. Jag har blivit smutskastad, säger han i Dplay.

Med halvtimmen kvar att spela, vid ställningen 0–0, bytte AIK in Nabil Bahoui, som haft en tung säsong kantad av skadeproblem.

Tio minuter senare klev Bahoui fram som stor derbyhjälte.

Hans skott styrdes via Jacob Une Larsson in i mål, och efteråt firade Bahoui genom att springa rakt mot tv-kameran och göra en gest som för att symbolisera att det varit ”mycket snack”.

– Jag skulle vilja säga (vad det handlar om), men de som vet de vet. Jag har fått mycket skit. Jag har familj och barn, då är det inte så kul att bli smutskastad. Jag har lovat mig själv att inte göra mer media resten av året, men nu är jag här..., säger han i Dplay.

”Tuff tid”

Exakt vad Bahoui syftade på framgick inte i tv-intervjun, men förutom skadeproblemen har AIK-stjärnan på senare tid också blivit omskriven för sin övergång till saudiska Al Ahli SC 2015. Detta efter att en faktura på 800 000 kronor hittats i samband med en knarkrazzia i Stockholm.

– Jag har haft en tuff tid med skador och sånt. Jag har försökt komma igång. När det var som tuffast så sa jag att när vi väl är igång så smäller det! Och titta hur det har sett ut under andra halvan av serien, där är det vi som leder tydligt. Så det har smällt, och det ska fortsätta smälla i de sista tre matcherna också, säger Bahoui.

Efteråt hyllas han av tränaren Bartosz Grzelak.

– Jätteroligt för Nabbe. Han har haft en rätt tung säsong med skador. Även om han inte har varit på samma nivå på träning som innan han blev skadad så har han visat en beslutsamhet som jag tycker är intressant. Han bidrar och skapar tryck framåt. Jag är jätteglad för hans skull.

Grzelak visste först inte vad målgesten handlade om, men efter att ha blivit upplyst om granskningarna i media som Bahoui förekommit i säger han:

– Då var det väl en comeback som heter duga. Jag har inget mer att säga.

Svår Europajakt

Matchen slutade 1–0 till AIK. En tung förlust för Djurgården, som alltjämt är kvar som fyra i tabellen, utanför Europaplats. Två poäng skiljer till tredjeplacerade Häcken med tre matcher kvar att spela.

– Vi gör en ganska bra insats i 60-65 minuter, sedan blir det en för svängig matchbild. Den blir mer på AIK:s premisser. Vi tappar intensitet och Henok, som jag måste berömma, bryter ner bollar och vänder nästan matchen själv. Jeppe åker på tre eller fyra smällar och det blir AIK som får matchen åt sitt håll. Precis när vi ska ändra det och få in pigga ben får AIK in ett mål och efter det blir vi stressade. Vi är inte speciellt bra efter målet, säger tränaren Kim Bergstrand efteråt.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Vansinnigt starkt – AIK:s Europadröm lever

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

AIK Fotboll

Nabil Bahoui

Fotboll