”Han kom när jag skrev autografer”

Ekdal om relationen till utpekade agenten

FOTBOLL

I kvällens Kalla fakta granskas agentbranschen i allmänhet och förmedlaren Nochi Hamasor i synnerhet.

Hamasor nämner inför programmet sin goda relation till bland annat landslagsspelaren Albin Ekdal – något Ekdal nu utvecklar.

– Vi tog en lunch och sedan stöter vi på varandra då och då. Det är allt, säger 28-åringen.

I kvällens Kalla fakta, som Sportbladet fått ta del av, beskrivs det hur ett "fotbollssyndikat" av personer med kriminella förgreningar fått fäste i svensk fotboll. Kalla fakta rapporterar att syndikatet har haft en aktiv del i Alexander Isak-försäljningen till Borussia Dortmund, men också i den matchfixningshärva där en tidigare AIK-spelare misstänks för att i maj 2017 ha erbjudit AIK-målvakten Kyriakos Stamatopoulos ett miljonbelopp för att underprestera mot IFK Göteborg.

”Blev god vän med Albin Ekdal”

Den Malmöbaserade agenten Nochi Hamasor från Nordicon Sports Management namnges och beskrivs som en viktig person då den tidigare AIK-spelaren under en period arbetat på Hamasors agentfirma. I en intervju med Sportbladet berättar Hamasor om hur han på kort tid blivit en stor spelare inom svensk fotboll och till exempel var en av personerna kring rekordförsäljningen av Alexander Isak från AIK till Borussia Dortmund i januari.

– Jag kom i kontakt med Alexander (Isaks) "crew" på grund av att jag bott i Hamburg. Där blev jag god vän med Albin Ekdal och Nabil Bahoui som spelade tillsammans där. De tyckte att jag var som gjord för agentbranschen, folk har ofta sagt det till mig, och Nabil hjälpte mig med kontakter. Han jobbade med samma människor som Alexander Isak och då kom jag in sent i den affären. Typ oktober, november, säger Hamasor.

Foto: MARCUS ERICSSON
Albin Ekdal.

”Känner personen lite ytligt”

Nu utvecklar Albin Ekdal vilken relation han haft till Hamasor.

– Jag känner personen lite ytligt och har träffat honom ett par gånger men har inget affärsmässigt med honom att göra alls, säger Ekdal och fortsätter:

– Han bor ju stundtals i Hamburg och är svensk så det är klart man stött på honom vid matchtillfällen och på stan.

Hur ser du på att han ändå nämner ditt namn och säger att du haft någon del i hans resa framåt?

– Jag kan inte uttala mig om vad han har gjort. Vi har haft en ytlig kontakt och har käkat några luncher. Mer än så har vi inte haft med varandra att göra och vi har inte haft något affärsmässigt eller fotbollsmässigt med varandra att göra. Så det finns inte så mycket mer för mig att säga om just Kalla Fakta-caset.

Var han intresserad av att representera dig?

– Nej. Jag har haft samma agent sedan jag var 15 år och har inga planer på att byta. Om han inte vet det hade jag sagt det om han frågat.

Varför åt ni då lunch ihop?

– Han blev agent ganska nyligen och när vi träffades var han inte ens agent. Jag signerade autografkort vid en nyöppnad Stadium-butik och då var han där. Då snackade vi lite och sen tog vi en lunch. Sedan stöter jag på honom då och då. Det är allt.

ARTIKELN HANDLAR OM