Här är svenska VM-kvaltruppen

FOTBOLL

Nu ska VM-kvalet avgöras med matcherna mot Luxemburg och Nederländerna.

Skrällarna i truppen: Östersunds Ken Sema – och chansen att hans lagkamrat ansluter.

– Det är wow just nu, det är riktigt bra, säger han.

Bara matcherna mot Luxemburg och Nederländerna återstår av VM-kvalet. Nu har förbundskaptenen Janne Andersson tagit ut sin trupp till matcherna.

Den stora skrällen är Ken Sema som har gjort succé i Östersund den här säsongen.

– Väldigt roligt att man kan bli landslagsspelare på så olika sätt. Jag hade själv honom i Norrköping 2013 men då nådde han inte riktigt in i allsvenskan. Nu har han vuxit till sig på alla plan. Jag har följt honom jättenoga och ha gjorde bra ifrån sig på januariturnén. Också roligt att ta en spelare från allsvenskan. Det ska bli kul att ha med Ken här, säger Andersson.

Foto: TT
Sema.

Durmaz skadad

Sema själv följde uttagningen live och blev överlycklig när han fick beskedet.

– Jag såg på lajven och såg att mitt namn stod där och blev riktigt glad och hoppa runt och skrek. Jag vet att jag var aktuell lite halvt för jag var med på någon lista, men inget mer än så. När jag såg att mitt namn stod där var det en en otroligt stolthet och glädje. Det är en dröm att vara med i ett landslag och spela sådana typ av matcher, säger han och fortsätter:

– Det är wow just nu, det är riktigt bra. Nu gäller det att försöka visa att man ska vara med och spela och bidra och göra det så bra som möjligt.

Vad tror du om dina chanser?

– Jag har inte tänkt så mycket på det, men jag är ju med av en anledning och hoppas få spela.

Sema kan dessutom få sällskap av sin lagkamrat Saman Ghoddos som nu öppnar dörren för svenska landslaget trots att han så sent som i augusti valde Iran. Han ska ge besked på fredag.

– Jag får försöka övertala honom. Men jag förstår att han har hamnat i en annorlunda sits. Det blir ju som det blir och i slutändan handlar det om hur han känner och vad han vill.

Tre poäng bakom

Christoffer Nyman och Jimmy Durmaz är skadade och därför inte uttagna i truppen.

Sverige ligger tvåa i gruppen, en poäng efter Frankrike. Vid seger mot Luxemburg är playoff-platsen så gott som fixad. Nederländerna är tre poäng efter, men har betydligt sämre målskillnad så Sverige kan förlora sista matchen men ändå sluta tvåa i gruppen.

Kvalmatcherna spelas 7:e och 10:e oktober.

Så är läget inför avgörandet i VM-kvalet 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM