England vidare till semifinal i EM

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
FOTBOLL

Jodie Taylor sköt England till semifinal efter 1–0 mot Frankrike.

Nu hyllas damerna stort i hemlandet efter EM-succén.

– Det här betyder allt, säger förbundskaptenen Mark Sampson till BBC.

Att prestigen är enorm varje gång England ställs mot Frankrike i ett idrottsligt sammanhang är allt annat än en överdrift. Söndagens EM-kvartsfinal mellan de båda nationerna var inget undantag.

Men det dröjde ett bra tag innan mötet hettade till. Första halvlek blev en blek tillställning med relativt få chanser.

Taylor matchhjälte

Nollan spräcktes till slut med halvtimmen kvar av matchen när Jodie Taylor rullade in 1–0 till England, framspelad av Lucia Bronze.

– Jag hade tur att målvakten gick ner tidigt. Så fort Lucy släppte bollen till mig visste jag att hon skulle göra det, jag hade sett det på video, säger Taylor.

Det var Frankrike som hade större delen av trycket resterande tid men engelskorna lyckades hålla undan och är därmed vidare.

– Jag är så stolt över dem. De har kämpat hårt för att förbättra sig och allt det där visade de ikväll, säger en rörd Mark Sampson.

I semifinalen på torsdag väntar tufft motstånd i form av Holland. Värdnationen slog ut Sverige efter 2–0 och lär ha ett rejält publikstöd i ryggen.

– Vi har hela tiden sagt att vi vill möta Holland så vi ser fram emot det, säger Jodie Taylor.

Hyllas i hemlandet

Att damfotbollen har fått ett lyft i England efter framgångarna är påtagligt. Efter vinsten gick flera av lagets manliga kollegor ut på sociala medier och hyllade insatsen.

Wayne Rooney och Theo Walcott är två av spelarna som tog till Twitter för att skicka sina gratulationer.

ARTIKELN HANDLAR OM